Hlavní obsah

Na Fresh Film Fest přijede autor Cashbacku nebo spolupracovnice Denisové

Právo, far

V porotách letošního Fresh Film Festu zasedne řada výjimečných osobností. Mezi nimi Sean Ellis, na Oscara a britskou filmovou cenu BAFTA nominovaný režisér začal fotografovat v 11 letech. Kromě několika oceněných krátkých filmů napsal a režíroval vizuálně bohatou a osobitě romantickou komedii Cashback (2006) a psychologický thriller The Broken (2008).

Foto: FFF

Ukázka z kontroverzního filmu Klip

Článek

Přijede rovněž hvězda nezávislé americké scény Jody Lee Lipes. Ten uvede několik filmů, například Martha Marcy May Marlene nebo Tiny Furniture.

Zajímavým hostem bude mistryně zvuku Josefina Rodriguezová z Argentiny, která spolupracovala zejména s filmovým mágem Leosem Caraxem (nedávno byl na karlovarském festivalu uveden jeho experiment Holy Motors) nebo slavnou francouzskou herečkou Claire Denisovou.

Srbská režisérka Maja Milošová zase přiveze svůj celovečerní kontroverzní debut Klip, za nějž získala řadu ocenění, včetně Tygra na Mezinárodním filmovém festivalu v Rotterdamu. Klip půjde 30. srp -na do české kinodistribuce.

V porotě i výtvarník Masker

Experimentální a animované studentské počiny bude hodnotit mimo jiné izraelská vizuální umělkyně a spisovatelka Keren Cytterová. V roce 2009 byla její práce představena na bienále v Benátkách a na trienále New Musea v New Yorku s názvem The Generational: Younger than Jesus.

Dále účast v porotách přijali oceňovaná režisérka, scenáristka a producentka z Rumunska Anca Damianová, švédský filmový a divadelní režisér Marcus Lindeen, slovenský filmový teoretik Daniel Vadocký nebo streetartový výtvarník Jakub Matuška aka Masker.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám