Hlavní obsah

Mezi filmovými nadějemi bude ve Varech také Češka Jitka Rudolfová

Právo, zbn, Novinky

Tradičně v předstihu, už na MFF Karlovy Vary, půjde zhlédnout pět krátkých snímků pěti filmových nadějí, které budou v programu 6. ročníku Fresh Film Festu. Ten proběhne od 12. do 16. srpna rovněž v Karlových Varech.

Článek

Českou kinematografickou školu bude ve výběru zastupovat film Nejlepší playbacková zpěvačka na světě režisérky Jitky Rudolfové. Postava Martiny se v něm touží stát zpěvačkou, ale její hlas jejím ambicím neodpovídá. O Rudolfové se mluví jako o druhé Věře Chytilové a zaujala třeba svým snímkem Marta a Berta 26. Její celovečerní debut Zoufalci má mít premiéru v listopadu tohoto roku.

Mezi další uváděné patří německá Pustá krajina/Exteriér/Den (Wüste/Außen/Tag) režisérky Mii Grauové, která svůj snímek zasadila do prostředí natáčení filmu, kde se prolínají vztahy mezi herci a jejich postavami.

Z Izraele dorazí Otupění (Sheina Zeira), kde režii obstrala Hadas Bar. Rutinní život mladé ženy v něm doslova nabourá automobilová nehoda. Rumunská studentka Annamaria Chioveanuová, která měla snímek na Fresh Film Festu už loni, tentokrát uvede Dlouhou cestu domů (Lungul drum spre casa). Hlavní hrdinkou je zde Diana, která nestihne poslední autobus, nemá peníze na taxík, a tak se vydává nebezpečnou noční Bukureští po svých.

A Chvalozpěv (Doxology) Američana Michaela Langana je pro změnu animovaná alegorie, která zkoumá vztah mezi pozemšťanem a nebešťanem prostřednictvím zpívajících tenisových míčků.

Všech pět filmů bude na MFF Karlovy Vary promítáno pohromadě ve třech termínech: 5., 7. a 11. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám