Hlavní obsah

Blue Valentine zahájí Fresh Film Fest

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký film Blue Valentine zahájí 24.8. večer 8. ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest. Jde o druhý snímek režiséra Dereka Cianfrance, který v něm vypráví příběh manželského páru Deana a Cindy v podání Ryana Goslinga a Michelle Williamsové. Ta byla za roli Cindy nominována na Oscara.

Článek

Již ve středu 24.8. odpoledne se rozběhne maratón 120 soutěžních a nesoutěžních „svěžích“ filmů a mnoha doprovodných akcí, který potrvá na sedmi místech v Praze do 28. srpna. Je mezi nimi například americký snímek Winter’s Bone režisérky Debry Granik, který byl nominovaný na Oscara ve čtyřech kategoriích a oceněný již 12 cenami na světových festivalech, včetně Sundance a Berlinale.

Událostí by mělo být také uvedení snímku Autobus 174 brazilského režiséra José Padilhy, který mapuje únos autobusu v Rio de Janeiru, včetně životního osudu únosce. Z Cannes přijede křehká road movie argentinského režiséra Pabla Giorgelliho Akáty a Carancho režiséra Pabla Trapera. Bobby Fischer proti celému světu je první celovečerní dokument, který mapuje tragickou a bizarní životní dráhu šachového velmistra, snímek Machotaildrop režisérů Corey Adamse a Alexe Craiga zase zavede diváky do prostředí skateboardingu.

V porotě zasedne například maďarský režisér Benedek Fliegauf, polská výtvarnice Katarzyna Kozyra nebo čeští tvůrci Robert Sedláček, Jakub Dvorský, Petra Hůlová či Tobiáš Jirous. Jako host přijede také belgická komediální skupina Neveneffecten, mezi doprovodnými akcemi proběhnou taneční představení v divadle Ponec, workshopy (například se skupinou Pode Bal), koncerty v Paláci Akropolis, výstava a další.

Reklama

Související témata:

Související články

Do Vroutku láká Parov Stelar

Největším lákadlem letošního ročníku festivalu Rock For Church(ill), který se koná tento pátek a sobotu ve Vroutku u Podbořan, je rakouský taneční projekt...

Výběr článků

Načítám