Hlavní obsah

Filmy, které si na Fresh Film Festu nenechat ujít

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest (FFF) začne v Praze ve středu 25. srpna a během pěti dnů uvede 150 filmů. Vybrali jsme pro vás filmy, které byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Článek

SCOTT PILGRIM PROTI ZBYTKU SVĚTA

Festival odstartuje v kině Aero česká předpremiéra filmu Scott Pilgrim proti zbytku světa. Komiksová adaptace v režii Edgara Wrighta slibuje podle ohlasů po americké premiéře minimálně stejně kvalitní zábavu, jakou Wright nabídl svou komedií Jednotka příliš rychlého nasazení.

RESTREPO

Válečný dokument oceněný na festivalu Sundance natočili Sebastian Junger a Tim Hetherington. Restrepo je válečný deník sestřihaný z pobytu autorů filmu u amerických vojáků v údolí Korangal v Afghánistánu. Podle CNN jde o jedno z nejméně bezpečných míst vůbec.

LEKCE PETRA ZELENKY

V rámci sekce Lekce vybral režisér Petr Zelenka film Jana Moravce, zapomenuté postavy z generace filmařů Nové vlny, Muž, který stoupl v ceně. Příběh člověka s velmi cenným tetováním bude pro návštěvníky festivalu raritním a možná objevným návratem do zlaté éry českého filmu. Jak říká sám Petr Zelenka: „Je v něm tolik nápadů a poťouchlé snahy dělat si spolu s divákem legraci z absurdního světa kolem, že mě asi nikdy neomrzí.“

STUDENTSKÝ OSCAR A VÍTĚZ Z CANNES

FFF nabídne i dva filmy, které triumfovaly v nejprestižnějších soutěžích. The Confession (Zpověď), příběh chlapce, který má jít k první zpovědi a cítí potřebu být zatížen alespoň jedním hříchem, vznikl v britské National Film and Television School a letos mu byla udělena cena americké Akademie Oscar. Finský studentský film Taulukauppiaat (Prodejci obrazů) v režii Juho Kuosmanena byl zase favoritem ve studentské sekci letošního festivalu v Cannes. Očekávání se naplnila.

THE MIGHTY BOOSH

Pro vytrvalce a milovníky britských seriálů je připravena projekce celé první série kultovního seriálu The Mighty Boosh. Autoři i oba hlavní protagonisté – Vince Noir (Noel Fielding) a Howard Moon (Julian Barrat), jsou zaměstnanci zoologické zahrady Zooniverse a jejich humor by těžko hledal v seriálové tvorbě obdobu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám