Hlavní obsah

Fresh Film Fest uvede 150 snímků, v porotě zasednou Issová i Rudiš

Právo, Kateřina Farná

Sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest (FFF) uvede 150 filmů a nově také britcomy. Přehlídka, jejímž leitmotivem jsou hrdinové, odstartuje 25. srpna. Do 29. srpna se bude konat na několika místech v Praze, která střídá dosud tradiční Karlovy Vary.

Článek

Projekce se uskuteční v kinech Aero a Světozor, letním kině Střelák, Divadle Ponec a na letní scéně parku Parukářka. Festivalové centrum návštěvníci najdou v Paláci Akropolis.

„Letošní ročník bude kromě nového města jiný tím, že jsme kladli daleko větší důraz na celovečerní debuty, kterých je kolem třiceti. Osobně se těším, že přijde o hodně víc návštěvníků, pro které jsme připravili zajímavou programovou nabídku. Novinkou je také Fresh Family, což je vstřícný krok vůči rodinám s dětmi,“ řekl ředitel festivalu Martin Pošta.

Scott Pilgrim proti zbytku světa

FFF zahájí v kině Aero komedie Scott Pilgrim proti zbytku světa. Příběh o mladíkovi, který musí kvůli své lásce přeprat sedm superhrdinů, natočil britský režisér Bryan Lee O'Malley. Martin Pošta také zmínil celovečerní dokument režiséra filmů Borat a Bruno Larryho Charlese s názvem Religulous. „Ten inteligentním způsobem zpochybňuje náboženství,“ dodal ředitel FFF.

Pořadatelé na úterní tiskové konferenci ještě vypíchli válečný dokument Restrepo, vítěze letošního Sundance, snímky Trhliny debutující režisérky Jordan Scottové, Harry Brown s Michaelem Caineem v hlavní roli nebo debut kanadského režiséra Petera Stebbingse Defendor, v němž exceluje Woody Harrelson. Novinkou je sekce Fresh Czech, v níž budou soutěžit tuzemské snímky.

V porotách mimo jiné zasednou dánský filmař Christoffer Boe, oceňovaný tvůrce krátkometrážních filmů Daniel Mulloy, režisérka a animátorka Michaela Pavlátová, herečka Martha Issová nebo spisovatel Jaroslav Rudiš.

Ceny akreditací jsou od 150 korun (jeden den) do 590 korun (celý festival). Vstupenka na jednotlivá představení stojí 69 Kč. Vstup na scénu na Parukářce je zdarma. Ani letos nebudou chybět workshopy, divadelní představení, koncerty a výstavy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám