Hlavní obsah

Blaxploitation Night: černá je sexy

Novinky, Jiří Flígl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Fresh Film Fest i letos uvede oblíbený filmový maratón, jenž diváky zabaví od půlnoci až do brzkých ranních hodin. Tentokrát bude věnovaný tzv. blaxploitation filmům.

Článek

Jedná se o populární americké snímky ze 70. let, které vyhrocenou formou rozváděly ožehavá témata spojená s černošskou emancipací. Vyprávění v zájmu divácké atraktivity zahrnovala množství spektakulárně vyvedených scén násilí, sexu a nahoty.

Festival v pátek v hlavním sále v hotelu Thermal uvede trojici ikonických titulů, které ukážou stylovou a tematickou šíři dané kategorie. Vedle přelomového undergroundového a avantgardního projektu Sweet Sweetback's Baadasssss Song budou pomítnuty také hvězdně obsazené tituly Foxy Brown a Truck Turner.

V prvním jmenovaném hraje Pam Grierová, jež po letech svou slávu obnovila ve filmu Jackie Brown Quentina Tarantina, a druhý jmenovaný představuje jedinou filmovou hlavní roli legendárního hudebníka Isaaca Hayese. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám