Hlavní obsah

Kdo letos přijede na Fresh Film Fest?

Novinky, Anna Kopecká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

V pěti festivalových porotách Fresh Film Festu i letos zasedne řada významných českých i zahraničních tvůrců. Namátkou: Sjón, Jiří Ornest, Larry Sider nebo Vladimír Kokolia. Pozvání rovněž přijali francouzský rapper MC Jean Gab’1 nebo herec Grégoire Colin.

Článek

V porotě Hlavní soutěže zasedne vedle českého herce Jiřího Ornesta slovenský kameraman Martin Kollár či zvukový mistr a spolupracovník bratří Quayových Larry Sider nebo německý režisér, autor oceňovaného snímku Pingpong, Matthias Luthardt.

V porotě Theatre Optique zastupuje Českou republiku výtvarník, profesor AVU Vladimír Kokolia, který se bude o nejlepším animovaném či experimentálním snímku radit s ruským animátorem Alexejem Alexejevem a islandským spisovatelem, textařem (autor textů k filmu Tanec v temnotách) a scenáristou Sjónem Sigurdssonem.

Téměř ke všem filmům ve festivalových soutěžích přijíždějí jejich autoři. Francouzský film Black, který soutěží ve Fresh Generation - soutěži debutů a druhých filmů, přislíbil na festivalu uvést známý francouzský rapper a představitel hlavní role MC Jean Gab’1.

Českou republiku reprezentuje v Hlavní soutěži se svým filmem Nejlepší playbacková zpěvačka na světě režisérka Jitka Rudolfová, který právě dokončuje svůj celovečerní debut Zbabělci.

Projekci svého krátkometrážního režijního debutu Zátoka lišek a nejnovějšího snímku Claire Denis 35 panáků rumu ve středu uvede charismatický francouzský herec a režisér Grégoire Colin. Colin se proslavil zejména dlouholetou spoluprací s Claire Denis, ale hrál i ve filmech řady dalších autorských režisérů, jako je třeba Jacques Rivette, Naomi Kawase, Agniezska Holland či Raoul Ruiz.

České publikum mohlo Colina vidět například ve filmech Markýz de Sade, Vysněný život andělů nebo Královna Margot.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám