Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Ježíšek a kýč řádí v kinech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O premiérovém víkendu stanul na první příčce žebříčku návštěvnosti českých kin domácí film Přání Ježíškovi režisérky Marty Ferencové.

Foto: Bioscop

Petr Vaněk a jeho čtyřnohý herecký kolega Spok v komedii Přání Ježíškovi.

Článek

Přání Ježíškovi je srdceryvný vánoční příběh, na jehož kýčovitosti se shoduje většina recenzí. Ve snímku režisérky Marty Ferencové se objevili Richard Krajčo, Jaroslav Dušek, Eva Holubová, Veronika Khek Kubařová, Elizaveta Maximová, Anna Polívková, Hana Vagnerová, Matěj Hádek, Jiří Burian, Táňa Pauhofová a Michal Isteník.

Foto: WarnerBros.

Duna. Zleva Timothée Chalamet a Rebecca Fergusonová.

Na druhém místě skončili američtí Eternals – nový tým superhrdinů, který se musí spojit, aby porazil nejstaršího nepřítele lidstva. Richard Madden ztvárnil všemocného Ikarise, Gemma Chanová hraje lidstvo milující Sersi, Kumail Nanjiani je kosmickou silou poháněný Kingo, Lauren Ridloffová je superrychlá Makkari, Brian Tyree Henry vynálezce Phastos. Salma Hayeková hraje moudrou duchovní vůdkyni Ajak, Lia McHughová je věčně mladá a přitom prastará Sprite, Don Lee je mocný Gilgamesh, Barry Keoghan je odměřený samotář Druig.

Třetí místo a Duna. Filmové adaptace kultovního sci-fi románu spisovatele Franka Herberta se ujal režisér Denis Villeneuve. Vesmírné drama trvá dvě a půl hodiny a recenze jsou dost smíšené.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Přání Ježíškovi48 360
2.1.Eternals26 393
3.2.Duna16 419
4.3.Karel10 604
5.5.Addamsova rodina 28 859
6.4.Venom 2: Carnage přichází8 858
7.8.Myši patří do nebe7 367
8.6.Není čas zemřít5 690
9.-Poslední noc v Soho3 852
10.7.Kurz manželské touhy2 681
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám