Hlavní obsah

Uznávaná mafiánská série Narcos česky. Pozdě, ale přece

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prima COOL uvede 17. listopadu velkolepou drogovou sérii Narcos. Mimořádně oceňované drama o vzniku největšího drogového kartelu světa přichází k českým televizním divákům čtyři roky poté, co si je lidé začali stahovat z internetu.

Foto: Netflix

Narcos

Článek

Seriál si získal kritiky a byl i značně sledovaný v mnoha zemích, mimo jiné obdržel cenu Zlatý glóbus v roce 2016. Prima COOL bude každou neděli ve 22:00 vysílat dva díly. Anglicky mluvící postavy jsou předabované, vypravěč je předabovaný, ale pro větší autenticitu zůstala španělština.

Jde o příběh narkobarona Pabla Escobara, který na vrcholu své éry prakticky vládl Kolumbii místo politiků. Vychytralý pouliční zlodějíček byl původně úplně chudý, pak objevil kokain a rozjel mezinárodní obchod ve velkém. Kokain byl v Jižní Americe velice levný a v USA v 70. letech raketově rostla poptávka. Escobar sehnal letadlo a začal pašovat nejdříve po kilech, později po tunách. V 80. letech už měl několik letadel, lodí a ponorek i ostrov se soukromou zoo.

Foto: Netflix

Pablo Escobar v seriálu Narcos.

Byl to psychopatický vrah, ale někteří prostí lidé ho měli za dobráka. Odhaduje se, že ovládal až 80 % trhu s kokainem ve Spojených státech amerických a měl něco kolem 30 miliard dolarů. Tolik peněz neměl kde skladovat a říká se, že hodně dolarů prostě sežraly krysy. Žádná částka mu však nepomohla, když ho v roce 1993 zastřelilo speciální komando.

RECENZE: Monstrózní Javier Bardem kraluje mafiánskému filmu Escobar

Kultura

Seriál se natáčel na místech, kde se Escobarův příběh skutečně odehrál. Hlavní role dostali Pedro Pascal, Wagner Moura, Boyd Holbrook, Paulina Gaitan, Alberto Ammann, Raúl Méndez, Matias Varela, Diego Cataño či Julian Diaz.

V roce 2018 byl uveden podobný celovečerní film Fernanda Léona de Aranoa Escobar, kde hrál hlavní roli Javier Bardem.

Reklama

Výběr článků

Načítám