Hlavní obsah

Seriály 2020: Outsider podle Kinga, Spiknutí proti Americe i sex ve Vatikánu

Novinky, Stanislav Dvořák

Rok 2020 přinese opět pořádnou nálož seriálů, amerických i českých. Z těch zámořských vzbuzuje naděje třeba The Outsider, Nový papež a Spiknutí proti Americe.

Foto: HBO

Americký seriál Outsider podle Stephena Kinga.

Článek

The Outsider vznikl podle knižní předlohy Stephena Kinga. V malém městečku v Oklahomě je nalezeno zohavené tělo malého chlapce. Všichni policisté si myslí, že ho musel zavraždit místní učitel, kterého hraje Jason Bateman. Detektiv Anderson (Ben Mendelsohn) ho zadrží, ale učitel vyrukuje s perfektním alibi. Vypadá to, že byl na dvou místech současně.

Seriál Nový papež navazuje na Sorrentinův oceňovaný seriál Mladý papež, který odhaloval obyčejné lidské slabosti svatého muže. Ve Vatikánu se ze všech sil snaží spravovat církev sužovanou skandály, které by mohly všem předním představitelům zlomit vaz, i hrozbami zvenčí. Ukáže se, že Sofia a Esther jsou úplně jiné, než by se na první pohled mohlo zdát, a kardinál Gutierrez i nadále bojuje se svými vnitřními rozpory. Následně si řada věřících udělá modlu z Pia XIII., který začne ze svého nemocničního lůžka vysílat podivné zprávy.

Avenue 5 je bizarní sci-fi, která se odehrává na vesmírné lodi pro bohaté turisty. Hlavní roli hraje známý Hugh Laurie, vedle něj také Josh Gad a Zach Woods.

Série McMillions se produkčně ujal Mark Wahlberg. Bývalý policista se v ní dopustil obřího podvodu za miliony dolarů a jde po něm půlka FBI.

Foto: HBO

Jude Law

The Plot Against America, děsivá fantazie z oblasti alternativní historie, vznikla podle románu amerického spisovatele Philipa Rotha. Když se v Americe stane prezidentem Charles Lindbergh, sympatizant Hitlera, spojené státy se přiklánějí k Německu a američtí Židé se stávají obětí pronásledování. Hrají John Turturro, Zoe Kazanová či Winona Ryderová.

Jude Law a Naomie Harrisová jsou hvězdami série The Third Day, kterou produkuje hollywoodský idol Brad Pitt. Odehrává se na tajemném izolovaném ostrově, jehož obyvatelé si chtějí ochránit své tradice za každou cenu. I Know This Much is True má být psychologická série s Markem Ruffalem, Melissou Leovou či Kathryn Hahnovou. Ruffalo tu hraje dvojroli – obě dvojčata, z nichž jedno trpí paranoidní schizofrenií.

ČT nabídne série o mafiánech, vojácích i sestřičkách

Film

Po letech se vrací postava právníka Perryho Masona. Tentokrát ho ztvární Matthew Rhys a produkce se ujal Robert Downey Jr. Děj se odehrává v Los Angeles třicátých let minulého století. Mason bojuje před soudem, navíc i se svými zážitky z války a rozpadlým manželstvím.

Televizeseznam.cz rozšiřuje nabídku filmů zdarma

Film

Drama plné nadpřirozených sil Lovecraft Country natočili podle románu Matta Ruffa. Hrdinou série je pětadvacetiletý Atticus Black. Poté, co se ztratí jeho otec, vyráží s kamarádkou a strýcem napříč Amerikou padesátých let, aby ho našel. Musejí čelit nejen rasistickým postojům velké části obyvatel, ale i zlým duchům.

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám