Hlavní obsah

Ruší se natáčení Avatara, Fantastických zvířat i Pána prstenů

Novinky, Stanislav Dvořák

Koronavirus zasáhl velkou část hollywoodských produkcí. V těchto dnech se mělo pracovat třeba na dalším dílu fantasy série Fantastická zvířata, zpoždění nabírá i pokračování Avatara.

Foto: Bontonfilm

Avatar

Článek

Ve Velké Británii se měl natáčet třetí díl Fantastických zvířat. Není jasné, jak dlouho může přerušení práce trvat a kdy bude premiéra.

V novém díle mají hrát Eddie Redmayne, Katherine Patersonová a Zoe Kravitzová. Na režijní stoličce by měl sedět David Yates. Pro studio Warner Bros. to byl jeden z hlavních komerčních filmů, od kterého si slibovalo jistý zisk. Již dříve ohlásilo, že se odkládá film The Batman a zpoždění nabírá také King Richard s Willem Smithem. Nejdříve se hýbalo s plánem kvůli špatnému počasí v Los Angeles, ale teď je natáčení definitivně odloženo.

Foto: Freeman Entertainment

Eddie Redmayne

James Cameron odložil další díly Avatara, které se měly natáčet na Novém Zélandu. Producent Jon Landau uvedl, že natáčení se odkládá na neurčito. Společnost Weta Digital se sídlem ve Wellingtonu si zatím může připravovat digitální efekty.

„Jsme uprostřed celosvětové krize a tohle není o filmové branži. Myslím, že každý musí dělat, cokoliv může, aby, jak se říká, zbrzdil tu křivku,“ řekl Landau.

Nejmenovaný člen štábu uvedl, že Avatar se na Nový Zéland určitě vrátí.

„Nejsme propuštěni, je to pozastavené. Pořád jsou odhodláni točit tady, pokud vím.“

Bondgirl Olga Kurylenková se nakazila koronavirem

Film

Také natáčení seriálu Pán prstenů na Novém Zélandu bylo pozastaveno. Podle médií na seriálu pracovalo 800 lidí. Zatím je produkce odvolána na další dva týdny. Lidé se raději nemají dostavovat na místo natáčení ani do studií. Má se tak snížit koncentrace lidí, aby se bránilo šíření viru.

Podle odhadů bude celkový rozpočet série asi miliarda dolarů (cca 24 miliard korun). Novozélandská filmová komise přiznala filmařům pobídku přes 150 milionů dolarů (3,6 miliardy korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám