Hlavní obsah

Rodiče jí zabili teroristi, tak se dala k populistům. Německý thriller se točil i v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thriller režiséra Christiana Schwochowa Je suis Karl je sice natočen v němčině, ale nese výraznou českou stopu. Část příběhu se odehrává v Praze a role v něm mají i Anna Fialová a Elizaveta Maximová.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ve vedlejší roli thrilleru Je suis Karl se objeví Elizaveta Maximová.

Článek

Film Je suis Karl byl právě zařazen do festivalové sekce Berlinale Special. Jde o příběh dívky Maxi, která se po smrti rodičů při teroristickém útoku v Berlíně přidá k populistickému hnutí vedenému charismatickým vůdcem Karlem.

Koprodukovala ho česká společnost Negativ a Státní fond kinematografie přispěl dotací 4 miliony. Projekt byl podpořen Fondem také formou filmové pobídky s alokací 7,5 milionu korun. Čtvrtina filmu se natáčela v Praze a hudbu složil Tomáš Dvořák známý jako Floex.

Novou českou koprodukcí je také Smolný pich aneb Pitomý porno známého rumunského režiséra Radu Judeho. Byl zařazen do hlavní sekce Berlinale a bude se ucházet o Zlatého medvěda.

Tajně natočený seriál o Woodym Allenovi patrně vyvolá další skandál

Film

V dramatu na internet unikne sexuální video jedné učitelky. Jude popisuje hněv rodičů žáků a pokrytectví současné společnosti. Ve vedlejší roli se objeví i česká herečka Petra Nesvačilová.

Radu Jude je poměrně úspěšný režisér, v roce 2015 dostal Stříbrného medvěda za nejlepší režii za snímek Aferim!. Jeho další film Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři dostal Křišťálový globus v Karlových Varech v roce 2018.

Reklama

Výběr článků

Načítám