Hlavní obsah

Oscary budou opět bez moderátora, Česko vysílá Nabarvené ptáče

Novinky, Stanislav Dvořák

Letošní udílení Oscarů proběhne 9. února v Los Angeles bez moderátora. Stejné řešení zvolili organizátoři filmových cen i minule.

Foto: Bioscop/Jan Dobrovský

Česká filmová a televizní akademie se minulý týden rozhodla vyslat Nabarvené ptáče do klání o Oscary.

Článek

„Potvrzuji společně s akademií, že tradiční moderátor letos nebude,” uvedla prezidentka ABC Entertainment Karey Burkeová. Tento model se jim prý osvědčil.

Minulý rok měl ceremoniál sledovanost asi 30 milionů diváků, což byl slušný úspěch. V roce 2018 totiž televizi vystrašil pokles na 26,54 milionu.

Původně měl ceny v roce 2019 moderovat herec Kevin Hart, ale ten odstoupil poté, co někdo upozornil na jeho starší urážlivé výroky o homosexuálech. Akademie se pak rozhodla, že to zkusí úplně bez moderátora. Jinak měly v minulosti Oscary vždy moderátora, byli to například Jon Stewart, Hugh Jackman, Billy Crystal, Seth MacFarlane, Ellen DeGeneresová, Neil Patrick Harris, Chris Rock, Jimmy Kimmel, Steve Martin a Alec Baldwin.

RECENZE: Nabarvené ptáče je jako výstava brutálních obrazů

Kultura

Česko vyslalo letos do boje o Oscary koprodukční drama Nabarvené ptáče režiséra Václava Marhoula, o skutečných nominacích na nejslavnější filmové ceny ale americká akademie ještě nerozhodla.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám