Hlavní obsah

Nová verze filmu Osudové setkání: Sean Connery se změnil v afroamerickou lesbu

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NBC vyvíjí novou sérii podle dramatu Osudové setkání, filmu z roku 2000, kde hrál Sean Connery. Příznivci filmu ale mohou být překvapeni tím, co uvidí. Pojetí bude skutečně nové v mnoha ohledech.

Foto: Columbia Pictures

Sean Connery a Rob Brown v původní verzi Osudového setkání.

Článek

Původně šlo ve filmu Guse Van Santa o setkání dvou velmi odlišných mužů. William Forrester, starý samotářský spisovatel (Sean Connery), býval v mládí úspěšný a získal i Pulitzerovu cenu, ale později se mu nedařilo a uzavřel se před světem ve svém bytě v Bronxu.

Pod oknem hráli basket mladí černoši, a tak došlo k setkání s šestnáctiletým Jamalem (Rob Brown), jenž prokázal mimořádný literární talent. William si ho oblíbil a vzniklo neobvyklé přátelství. Spisovatel ho podporoval ve vzdělání, kluk zase svému mentorovi vrátil radost ze života.

První z hlavních postav působí i v nové verzi povědomě, je to chudý šestnáctiletý sirotek černé pleti, který také hraje basketbal a díky tomu se může dostat na elitní školu. Forrester ale zmizel. Nahradila ho černošská lesbická spisovatelka.

Star Trek: Gayové nestačí, posádka bude genderově nebinární a trans

Film

Nové pojetí pochází z pera dvojice TJ Brady a Rasheed Newson. Režie by se měl ujmout Tim Story, který natočil snímky Shaft, Fantastická čtyřka, Poldův švagr, Mysli jako on nebo Hurricane Season.

Sean Connery už každopádně novou verzi neuvidí. Hrdý Skot, který se zapsal do dějin především jako agent James Bond, ale natočil i další dobré filmy (Pahorek, První velká vlaková loupež, Indiana Jones a poslední křížová výprava, Highlander nebo Hon na ponorku), zemřel 31. října 2020.

Reklama

Výběr článků

Načítám