Hlavní obsah

Na dům autorů komedie o gay Ježíšovi v Brazílii zaútočili Molotovovými koktejly

Novinky, Stanislav Dvořák

Dům herecké společnosti Porta dos Fundos v Brazílii napadli 24. prosince Molotovovými koktejly. Spolek z Ria de Janeira vyvolává ostrou satirou pobouření už delší dobu. Jejich poslední komedie naznačovala, že Ježíš mohl být gay.

Foto: Netflix

První pokušení Krista. Humor, který skončil teroristickým útokem.

Článek

Dvě hořlavé bomby dopadly na budovu a způsobily požár, ale ochranka vše uhasila dřív, než se někdo mohl zranit. Jde o jeden z nejdrsnějších útoků na umělce za poslední roky. Média ho spojují s náboženstvím, nicméně policie zatím nenašla pachatele. Společnost odevzdala úřadům záznamy z bezpečnostní kamery.

Internetový Netflix uvedl satiru The First Temptation of Christ (První pokušení Krista) 3. prosince. Vyvolala pobouření v mnohých křesťanských komunitách a vznikla i petice za zákaz tohoto díla, kterou podepsalo 2,3 milionu diváků.

Ježíš se v komedii vrací z pouště domů, kde mu Marie a Josef chystají oslavu narozenin. Ježíš ale přichází s pohledným mladíkem Orlandem, jehož chování naznačuje, že je určitě homosexuální. Ježíš sám neřekne, jaký je jejich vztah, ale cítí se trapně, že je s ním spatřen.

Kardinál Duka podal odvolání ve sporu o inscenaci, kde Ježíš znásilňuje muslimku

Domácí

Herci z Porta dos Fundos odmítli, že by je útok přiměl zanechat podobných legrácek. Naopak prý chtějí ještě upevnit svou „oddanost dobrému humoru a pokračovat ještě silnější a jednotnější“.

“Porta dos Fundos odsuzují jakýkoliv akt násilí. Očekáváme, že osoby zodpovědné za útok budou nalezeny a potrestány. Teď je ale naší prioritou bezpečnost celého našeho týmu,“ uvedli po útoku.

Reklama

Výběr článků

Načítám