Hlavní obsah

Leonardova máma v soudní síni. Vrací se Dobrý boj

Novinky, Stanislav Dvořák

Seriál The Good Fight, který u nás běží na HBO pod názvem Dobrý boj, se v dubnu vrací čtvrtou řadou. V jedné z hlavních rolí nemůže chybět výrazná americká herečka polského původu Christine Baranská, kterou si diváci oblíbili jako výstřední Leonardovu matku v Teorii velkého třesku.

Trailer k seriálu Dobrý boj

 
Článek

I když to tak při pohledu z ČR nemusí vypadat, Baranská je v Americe velmi slavnou herečkou, která se uplatnila na Broadwayi, v Hollywoodu i v televizi. Už její prarodiče byli herci v Polsku, ona sama nejvíc proslula postavami jedovatých sarkastických žen. Před Teorií velkého třesku hrála mimo jiné v seriálech Cybill, Welcome to New York nebo Happy Family a v celovečerních filmech Orlové práva, Ptačí klec, Chicago, Nezvaný host, Addamsova rodina 2 nebo Mamma Mia!.

Foto: CBS

Christine Baranská v seriálu Dobrý boj

Seriál se točí kolem stárnoucí, ale energické americké právničky, která přestoupí do firmy, kde pracují samí černoši. Po počátečním ostychu docela zapadne a stane se důležitým členem týmu.

Firma Reddick, Boseman & Lockhart se ale dostává do velkých problémů, když ztratí nejbohatší klienty.

Krotitelé duchů i drama s Hanksem. Další premiéry zrušeny

Film

Dobrý boj se snaží nahlížet do soukromí právníků, ale také humorně pojednávat o politice, např. o tématu korektnosti. Obsahuje také časté narážky na Donalda Trumpa. Nová řada, v pořadí již čtvrtá, má premiéru 9. dubna na CBS All Acces 9. dubna a na HBO GO 10. dubna.

Hlavními showrunnery (něco mezi producentem a spoluautorem) seriálu jsou Robert a Michelle Kingovi. Pomáhají jím mimo jiné také  Ridley Scott, David W. Zucker, Brooke Kennedy, Liz Glotzer a William Finkelstein.

Reklama

Výběr článků

Načítám