Hlavní obsah

Hollywood utahuje kohoutky. Plánuje se masové snižování platů

Novinky, Stanislav Dvořák

Američtí umělečtí agenti, herci a další profese se nebudou mít tak dobře jako dříve. Velká společnost United Talent Agency (UTA) vypracovala kvůli koronaviru plán na hromadné snížení honorářů. Natáčení filmů a seriálů se téměř úplně zastavilo nejen v Hollywoodu.

Foto: Profimedia.cz

Herec Chris Pratt s Katherine Schwarzeneggerovou

Článek

„Stejně jako společnosti v celém oboru a v celé zemi, UTA podniká okamžité a bolestivé kroky, aby zajistila, že projdeme současnou zdravotní a ekonomickou krizí co nejsilnější,“ uvedla UTA v tiskové zprávě.

Společnost tvrdí, že lidé s opatřením souhlasí. „Pochopení a podpora, které se nám dostalo od našich kolegů, byly neuvěřitelně potěšující,“ dodala.

Šéf firmy Jeremy Zimmer a jeho nejbližší spolupracovníci Jay Sures a David Kramer prohlásili, že se vzdávají platu až do konce roku. Opatření je citlivější než úplné propouštění, se kterým začaly jiné firmy v oboru. UTA zastupuje mimo jiné herce, jako jsou Chris Pratt, Timothée Chalamet a Cynthia Erivová.

Memoáry „toxického” Woodyho Allena nečekaně vyšly

Film

Natáčení filmů se zastavilo a premiéry hotových snímků se nekonají. Ekonomické dopady budou drtivé. Nejdříve byla zrušena premiéra  bondovky Není čas zemřít, pak se přidaly další -  Black Widow, Rychle a zběsile 9, disneyovka Mulan, třetí díl Fantastických zvířat. Ruší se i natáčení Avatara či seriálu Pán prstenů.

Velkou krizi očekává i domácí filmový průmysl. Přestaly se natáčet české seriály a filmy, ale hlavně se zastavily práce na drahých zahraničních projektech, které u nás točí Německo, Velká Británie nebo USA. Ty živí mnoho českých filmařů a herců.

Reklama

Výběr článků

Načítám