Hlavní obsah

Geislerová, Kerekes a Dobrý hrají v historickém dramatu Služka

Novinky, Stanislav Dvořák

S česko-slovenským ansámblem začala natáčet historické drama Služka režisérka Mariana Čengel Solčanská, která má za sebou známé filmy Únos a Sviňa.

Foto: Igor Stančík

Vica Kerekes

Článek

V dramatu, které by mělo vstoupit do kin v roce 2021, hrají Dana Droppová, Radka Caldová, Vica Kerekes, Zuzana Mauréry, Anna Geislerová, Karel Dobrý, Cyril Dobrý a Lukáš Pelč.

Předlohou Služky byl román spisovatelky a scenáristky Hany Lasicové. Odehrává se před vznikem Československé republiky a vypráví příběh dvou dívek. Patnáctiletá Anka (Dana Droppová) jde pracovat jako služka do pražské vily vysoce postaveného rakousko-uherského úředníka (Karel Dobrý) a jeho manželky (Zuzana Mauréry).

Ančinou novou rodinou sa stává ostatní služebnictvo, kuchařka Kristína (Anna Geislerová), služka Líza (Vica Kerekes) nebo zahradník Štefan (Lukáš Pelč). Kromě nich však získává i úhlavního nepřítele – stejně starou dceru z panské rodiny Resi (Radka Caldová). Nevraživost se však postupně promění v sympatie a mezi ženami se rozvine romantický vztah.

„Ústřední postava Anky má svůj reálný předobraz v tetě Ance, která vychovávala moji mámu Magdu a tetu Milku, sestry Vášáryovy. Zachovaly se nám po ní fotky a vzpomínky, a to je vlastně všechno, co po ní zůstalo,“ vysvětlila autorka příběhu Lasicová.

Reklama

Výběr článků

Načítám