Hlavní obsah

Fantasy Zeměplocha míří na televizní obrazovky

Novinky, Stanislav Dvořák

Dílo spisovatele Terryho Pratchetta si našlo cestu na televizní obrazovky. Populární knižní série Discworld, v ČR známá jako Zeměplocha, bude brzy natočena.

Foto: Profimedia.cz

Terry Pratchett

Článek

Na spolupráci se dohodly společnosti Narrativia, Motive Pictures a Endeavor Content. Má jít o sérii televizních adaptací, jejichž počet zatím nebyl upřesněn. Tvůrci avizovali, že nejde o volnou inspiraci, výsledek má být naprosto věrný předloze.

Zeměplocha byla ve své době celosvětově nesmírně populární, odhaduje se, že se prodalo asi 100 milionů kusů Pratchettových knížek. Také v Česku ve své cílové skupině platí za klasiku.

Kevin Smith napsal pokračování Flákačů, slavné komedie 90. let

Film

Série již zesnulého autora Terryho Pratchetta čítá celkem 41 románů a pět povídek. Zeměplocha je fiktivní svět rozkládající se na hřbetě želvy plující vesmírem. Knížky vynikaly hlavně humorem, svět fantasy různě převracely a parodovaly, včetně Tolkiena či Lovecrafta. Až do dob J. K. Rowlingové a Harryho Pottera býval právě Pratchett nejprodávanějším britským autorem.

Podle jedné knížky z jeho série už vznikl animovaný film The Amazing Maurice.

„Zeměplocha se hemží unikátními postavami, vtipným dějem a neuvěřitelným obrazným jazykem. Cítíme, že by se to mělo na obrazovce realizovat způsobem, na nějž by byl můj otec hrdý. Je to nádhera vydat se na tu cestu s Motive Pictures a Endeavor Content, kteří s námi dokonale sdílí naši vizi, jak to zrealizovat,“ dodala spisovatelova dcera Rhianna Pratchettová.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám