Hlavní obsah

ČT nabídne série o mafiánech, vojácích i sestřičkách

Novinky, Stanislav Dvořák

Tři typy nových kriminálek a spoustu dalších novinek chystá Česká televize na rok 2020. Ukazují drogovou mafii, boj osamělého hrdiny s korupcí i svět zdravotních sestřiček.

Foto: Česká televize

Seriál Zrádci

Článek

Místo zločinu Ostrava je třináctidílný seriál, který bude řešit vraždy i vztah hlavní dvojice. Ema je soutěživá a racionální, Honza výbušný a náladový. Když Ema vyhraje výběrové řízení na šéfa mordparty, Honza se domnívá, že funkci nezvládne. Hlavních rolí se ujali Stanislav Majer, Pavla Beretová, Karel Dobrý či Pavel Kříž.

Zrádci jsou minisérie o vietnamsko-české drogové mafii, která ukazuje tři týdny v životě drogového dealera Davida. Nechtěl předávat informace policii, ale stalo se to. Teď po něm jde policie i vietnamští mafiáni.

„Miro Šifra strávil hodně let průzkumem reality a vnímám to jako zprávu zevnitř,“ ocenil scénář režisér Viktor Tauš. Práce protidrogové jednotky je podle něj specifická - nikdo jim nepoděkuje, jako když policie vrátí ukradené kolo.

„Jejich práce stojí víc na pojmech čest, spravedlnost, pravda. Jsou to novodobí rytíři,“ řekl v úterý Tauš.

„Každá postava má nejednoznačný charakter, má několik vrstev, kterými se herec může zaobírat. A fascinovalo mě, jak je to aktuální,“ popsala herečka Lenka Krobotová.

Stockholmský syndrom

Stockholmský syndrom má být psychologické drama, kde si zahráli David Švehlík, Zuzana Mauréry, Martin Finger, Lukáš Melník, Elizaveta Maximová nebo Vojtěch Vondráček. Hrdina minisérie Viktor se dostane do vězení, protože postřelí majitele psa, který napadl jeho dceru. Musí opustit policii, ztratí rodinu a nemá peníze.

Vysoká hra má být spíše politickým thrillerem o korupci než typickou detektivkou. Dvoudílný film vychází z knihy bývalého policisty Václava Lásky. Čestného klaďase hraje Richard Krajčo, v dalších rolích uvidíme Ondřeje Vetchého, Martina Fingera a Adriana Jastrabana.

Vetchý zachraňoval filmovou dceru v komediálním dramatu Bábovky

Kultura

V rodinné komedii Poldové a nemluvně hrají Svatopluk Skopal, Taťjana Medvecká, Marek Němec a Radek Holub. Skopal ztvárnil bývalého policistu.

„Je to příběh, který prožívám taky, protože jsem v penzijním věku, nemám koníčky, zůstává mi jen divadlo. On taky nemá koníčky a zůstává mu jen práce. Je to role, která je mi blízká. Někdy už je trochu na zabití, pořád se jim do toho plete,“ popsal.

„Chtěli jsme udělat takovou hezkou komedii, o lidech, kteří se mají rádi, téměř nemáme zlé postavy, vraždy jsou tam dvě, obě takové omluvitelné, je to hezký svět,“ dodal spoluautor Tomáš Baldýnský.

Hřebejkův Veterán

Drama Veterán natočil Jan Hřebejk podle scénáře Marka Epsteina. Martin je Čech, který si vydělal peníze v cizinecké legii a vrátil se domů. Chce být s rodinou a prožívá nový vztah, ale s emocemi moc neumí pracovat.

„Příběh je takový westernový a končí ambivalentně,“ poznamenal Jan Hřebejk.

Dokumentární seriál Sestřičky líčí jedno z nejdůležitějších a nejnevděčnějších povolání na světě. Co musí sestra umět? Jaké jsou rozdíly mezi českou nemocnicí a misí ve světě? A co si sestry ve skutečnosti myslí o doktorech?

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám