Hlavní obsah

Almodóvar vybral herečky do dramatu o nedokonalých matkách

Příznivci nejslavnějšího současného španělského režiséra Pedra Almodóvara se od roku 2019, kdy byla v našich kinech uvedena Bolest a sláva, nového celovečerního filmu nedočkali. Nyní oznámil, že sehnal herce do dramatu Paralelní matky a natáčení může začít.

Foto: Profimedia.cz

Milena Smitová

Článek

Almodóvar obsadí do hlavních rolí Penelope Cruzovou, Milenu Smitovou a Aitanu Sánchez-Gijónovou. Jednu z mála mužských rolí hraje Israel Elejalde, sestavu doplní ještě Julieta Serranová. Děj filmu, který by se mohl natáčet už koncem března, se odehrává v Madridu. Půjde v něm o tři matky, jejich vášně a selhání.

Foto: Profimedia.cz

Penelope Cruzová

Almodóvar tvrdí, že jde o intenzivní drama: „Paralelní matky jsou mým návratem k ženského vesmíru, mateřství, rodině. Mluvím o důležitosti předků a potomků. O nevyhnutelné přítomnosti vzpomínek. V mé filmografii je hodně matek, ale matky v tomhle příběhu jsou hodně jiné. Jako vypravěče mě to teď táhne k nedokonalým matkám.“

Jeho dalším projektem má být western. „Bude to jiný western, velmi barevný a velmi divadelní,” podotkl. Dodal, že jako umělec teď spěje k jednoduchosti, střízlivosti ve vyjádření.

Foto: Profimedia.cz

Pedro Almodóvar

Španělský režisér se proslavil vypjatými dramaty s labilními ženskými nebo homosexuálními postavami. K nejznámějším patří film Ženy na pokraji nervového zhroucení, později také Volver, Špatná výchova, Mluv s ní, Vše o mé matce, Vysoké podpatky nebo Spoutej mě!.

RECENZE: Zločiny Velké Prahy mají zajímavé postavy a respektují historii

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám