Hlavní obsah

10 tipů na filmy s Bradem Pittem, které vás rozesmějí i rozpláčou

Novinky, mim

Hollywoodský hřebec Brad Pitt natočil desítky filmů. Mnohé z nich se staly kultovními. Je těžké vybrat jen deset snímků z jeho repertoáru, které stojí za to doporučit. Kvalitních filmů, jichž byl součástí, je totiž mnohem víc. Tento seznam může být odrazovým můstkem pro ty, kteří si chtějí nakoukat Pittovu filmografii.

Foto: Profimedia.cz

V drsném dramatu Klub rváčů zabodoval v roli Tylera Durdena.

Článek

1. Podivuhodný případ Benjamina Buttona

Podle povídky F. Scotta Fitzgeralda natočil v roce 2008 režisér David Fincher dojemný snímek o Benjaminovi Buttonovi (Brad Pitt), který místo stárnutí mládne. Takový život je pár dekád zábavný, ale v kombinaci s tím, že jeho láska Daisy (Cate Blanchettová) stárne jako všichni ostatní, to nakonec moc veselé není.

7 filmů o autech, které má smysl vidět, i když nejste fanda sporťáků

Film

2. Sedm let v Tibetu

Režisér Jean-Jacques Annaud natočil v roce 1997 podle knihy Heinricha Harrera příběh o dobrodružné cestě rakouského horolezce, který dojde až do Tibetu, kde se stane učitelem mladého Dalajlámy. Film je založen na skutečných událostech.

Brad Pitt: Dnes jako šťastný otec přemýšlím úplně jinak

Styl

3. Světová válka Z

Brad Pitt zvládá zabíjet i zombíky, a navíc tak, že to není trapné. Nevěříte? Pak si pusťte tohle sci-fi od režiséra Marca Forstera z roku 2013.

10 tipů na filmy se zombíky v hlavních rolích

Film

4. Klub rváčů

Brad Pitt byl v devadesátých letech hodně v kurzu. V roce 1999 natočil dnes už kultovní snímek Klub rváčů, kde si zahrál po boku Edwarda Nortona. Jack trpí nespavostí a už skoro nepozná rozdíl mezi denním snem a realitou. Na služební cestě se seznámí s Tylerem, se kterým založí Klub rváčů, kde se schází muži a mlátí se. Jejich aktivita se ale zvrtne a nebezpečná parta se vydá do ulic páchat mnohem větší zlo. Film podle knižní předlohy od Chucka Palahniuka natočil režisér David Fincher.

Američan chtěl vyhodit banku do povětří, aby vyvolal revoluci. Inspiroval ho Klub rváčů

Amerika

5. Podfu(c)k

Režisér Guy Ritchie v roce 2000 natočil akční show s Jasonem Stathamem, Stephenem Grahamem, Alanem Fordem, Dennisem Farinou a Bradem Pittem. Podfu(c)k je zapeklitá gangsterka z prostředí londýnských kriminálníků, ilegálních boxerských zápasů, nezvladatelných cikánů, ruských mafiánů a velkých peněz v prostředí, kde se nepohodlní protivníci předhazují nenasytným vepřům, kteří po zmizelých smažou všechny stopy. Jako nit se příběhem nese příprava obchodní transakce s obřím diamantem odcizeným v Antverpách. Ale prodat horké zboží není jen tak a na drahý kámen si brousí zuby více zájemců, kteří nemají problém použít násilí, když o něco jde.

10 filmů o drogách: Requiem za sen, Kokain nebo Trainspotting

Film

6. Sedm

Snímek Sedm patří mezi kriminální thrillery z devadesátých let, které jsou hodně temné (další takový je například film Vraždy podle Jidáše). V roce 1995 ho natočil režisér David Fincher a po boku Pitta se objevil Morgan Freeman. Oba jsou policisté vyšetřující sériové vraždy. Sedm mordů někdo spáchal a naaranžoval ve stylu sedmi smrtelných hříchů. Ve dvouhodinové drsné podívané budete svědky nechutných scén. Když kriminalisté dopadnou vraha, něco získají, ale hodně ztratí.

Nejdokonalejší obličej planety má podle vědců herec George Clooney

Žena

7. Dannyho parťáci

Komedii v roce 2001 natočil režisér Steven Soderbergh. Kromě Pitta, který ve filmu pořád něco jí, se zde objevila celá plejáda filmových hvězd první velikosti, a sice George Clooney, Julia Robertsová, Matt Damon, Andy Garcia nebo Casey Affleck. Příběh je o partě zlodějů, kteří geniálním způsobem vykradou za jednu noc tři kasina. Snímek je postaven nejen na akci, ale i na vtipných dialozích včetně narážek na filmový Hollywood.

Historické filmy, které možná nejsou přesné jako dějiny, ale rozhodně vás zaujmou

Film

8. Tenkrát v Hollywoodu

Poslední snímek režiséra a scénáristy Quentina Tarantina měl premiéru v roce 2019. Hlavní role obsadili Brad Pitt a Leonardo DiCaprio. Příběh o uhasínající kariéře DiCapria a jeho kamarádovi a kaskadérovi Pittovi se odehrává v roce 1969 v Los Angeles na pozadí vraždy těhotné herečky Sharon Tatové (Margot Robbieová), kterou zabili členové Mansonovy rodiny. Tarantino ale příběh vypráví po svém. Filmem vzdává hold starému Hollywoodu, a tak spíš než akcí se diváci při sledování tohoto opusu pokochají západy slunce v kopcích božského LA.

Tarantino odmítl upravit Tenkrát v Hollywoodu kvůli Číňanům a vydá delší verzi

Kultura

9. Legenda o vášni

Toto není jeden z nejslavnějších filmů, kde se objevil Brad Pitt, ale rozhodně je jedním z nejromantičtějších. Dvouhodinový snímek režiséra Edwarda Zwicka, který byl natočen v roce 1994, vás vrátí v čase na začátek dvacátého století. Legenda vypráví o třech bratrech - Samuelovi, Alfredovi a Tristanovi. Samuel si domů na farmu přivede nevěstu Susannah, ale než se stihnou vzít, Sam zemře v první světové válce. Susannah zůstane s jeho rodinou a zamiluje se do nespoutaného Tristana (Brad Pitt), ale ten ji opustí a odjede na moře. Susannah si nakonec vezme Alfreda, ale stále miluje Tristana. Ten se po návratu domů ožení s jinou a má s ní děti, čímž bezdětná Susannah trpí do konce života.

10 tipů na westernové snímky, s nimiž zažijete večer s lovci lidí a bandity

Film

10. Interview s upírem

Upír Lestat (Tom Cruise) roku 1791 zachrání život umírajícímu Louisovi (Brad Pitt) tím, že ho promění ve svůj druh. Spolu pak kráčí dějinami a vraždí ženy, muže i zvířata a pijí jim krev. Aby se věčně smutný Louis necítil sám, Lestat mu přidělí malou Claudii (Kirsten Dunstová). Louis a Cladie se pak Lestata zbaví, ale to netuší, že je hodně pomstychtivý. Jeden z nejlepších upířích snímků roku 1994 natočil režisér Neil Jordan.

Brad Pitt: Válka není videohra

Styl

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám