Hlavní obsah

Zahraniční hvězdou festivalu Metronome budou britští Underworld

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pátý ročník festivalu Metronome Prague proběhne 19. a 20. června na pražském Výstavišti. První potvrzenou zahraniční hvězdou jsou britští Underworld.

Foto: Metronome

Underworld

Článek

„Jsme velmi šťastní, že se nám podařilo získat tak živou a aktuální skupinu. Skupinu, která je symbolem pro mnoho generací, a přitom je naprosto moderní. Její nové album očekávají miliony fanoušků a my jsme opravdu rádi, že jej představí právě v Praze, našemu domácímu publiku a ve své životní formě. Underworld si naši fanoušci toužebně přáli a jsme hrdí, že jsme jejich přání dokázali vyjít vstříc,“ řekl David Gaydečka, ředitel Metronome festivalu.

Karl Hyde a Rick Smith založili elektronickou skupinu Underworld v roce 1980 a proslavili se třetí deskou Dubnobasswithmyheadman s hity Cowgirl a Dark & Long. Díky kultovnímu filmu z devadesátých let Trainspotting je na celém světě nejznámější skladba Born Slippy.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Underworld mají na kontě celkem devět studiových alb a aktuálně vydávají desáté Drift Songs. Nové album je součástí ročního projektu Drift, který Underworld oznámili právě před rokem.

V rámci tohoto projektu se kapela zavázala každý týden představit nový nebo doposud nevydaný materiál, nejenom skladby, ale i videa a výtvarná díla. Projekt kapela odstartovala 1. listopadu 2018 coby veřejný slib publiku, který se jí podařilo dodržet.

Vstupenky na festival lze nyní zakoupit v omezeném počtu 2000 kusů za výhodné ceny na stránkách festivalu www.metronome.cz a v předprodejní síti GoOut.cz. Cena dvoudenní vstupenky na stání je 1590 Kč, bude možné zakoupit i jiné druhy vstupenek, včetně těch do VIP zóny s vlastním barem.

Reklama

Výběr článků

Načítám