Hlavní obsah

Praha žije hudbou v ulicích. Bude se o ní i diskutovat

Právo, jaš, kul

Ve čtvrtek začal pátý ročník pouličního festivalu Praha žije hudbou. Až do soboty bude na několika místech nabízet zdarma koncerty známých i začínajících umělců. V ulicích hlavního města se představili či představí Lenka Dusilová, Circus Brothers, Bennewitzovo kvarteto, Houpací koně, Pishcoth, David Kraus i řada pouličních muzikantů a buskerů.

Foto: Čestmír Jíra/archiv Praha žiíje hudbou

Písničkář Pishcoth hrál v tramvaji.

Článek

Hudebníky lze potkat na Můstku, na Jungmannově náměstí, za mariánským sloupem na Staroměstském náměstí, v ulici Na Příkopě nebo před kavárnou Mlýnská na Kampě. Hudba se rozezní i u kaváren Šesťák a Záhorský.

V sobotu festival vstoupí z ulic i do online prostoru. Blok streamovaný od 14 hodin bude patřit dalším pražským festivalům, které se letos nemohou kvůli koronaviru uskutečnit. Jejich šéfové se v rozhovorech i během závěrečného panelu budou věnovat tomu, co dnes trápí všechny pořadatele.

Foto: Tomáš Hejlek/archiv Praha žije hudbou

Hraje se v pražských ulicích.

Festival Pražské jaro zastoupí ředitel Roman Bělor a Bennewitzovo kvarteto, romský festival Khamoro ředitelka Jelena Silajdžić a David Kraus s Gipsy Brothers, David Gaydečka promluví za United Islands, podpořený kapelou Zrní, Ochepovsky Projekt bude spolu s ředitelem Janem Gregarem reprezentovat festival Mladí ladí jazz, zatímco Žižkovská noc přispěje koncertním setem Houpacích koní a slovem Marka Zefva Dočekala.

Ve večerní panelové diskusi věnované jak aktuálním problémům, tak širším tématům se k festivalovým šéfům a dramaturgům přidají mimo jiné Marek Lakomý za Meet Factory nebo Alexandr Smutný z iniciativy Za živou hudbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám