Hlavní obsah

Festival Sziget 2022: Dua Lipa, Justin Bieber, Arctic Monkeys a další

Novinky, Michaela Maršálová, luh
Aktualizováno

Chcete-li zažít mimořádný hudební festival, vyrazte na Sziget do maďarské Budapešti. Sziget nabízí nejen nejlepší světové hudebníky, ale i hodně pestrý doprovodný program. Letos se mohou diváci po koronavirové pauze těšit na další velká jména.

Foto: David Peltán

Česká výprava na Szigetu.

Článek

Sziget Festival je jedním z největších hudebních festivalů v Evropě. Od roku 1993 se koná na budapešťském ostrově Óbudai, kterému se během festivalu říká Ostrov svobody.

Program plný barev

Nudit se tady nebudete. Kromě hudebních vystoupení rozličných žánrů, která probíhají na několika menších i větších stagích, můžete navštívit cirkus, přednášky, sportovní utkání i divadelní představení, a to vše v rámci areálu. Organizátoři si dávají záležet, aby byl festival hodně pestrý (co se týče hudby i barev).

Festival Sziget dostal prestižní cenu

Kultura

Na Szigetu každý rok vystoupí stovky umělců. Mezi headlinery se už objevili například zpěvačka Rihanna, Gorillaz, Foo Fighters, Sigur Rós, rapper Macklemore nebo legendární Chemical Brothers. Z Čechů zde vystupovali například zpěvák Thom Artway nebo skupina I Love You Honey Bunny.

Letošní program láká především na tyto velká jména: Dua Lipa,Arctic Monkeys, Calvin Harris, Justin Bieber, Kings of Leon, Stromae, Bastille a mnoho dalších. Celý program naleznete na webových stránkách festivalu.

Vstupenky

Všechny již zakoupené vstupenky jsou automaticky platné i pro plánovaný ročník 2022, stejně jako další služby v rámci festivalu (např. zaplacené ubytování).

Na festival si můžete koupit levnější jednodenní vstupenky nebo lístky na celou dobu konání, které stojí okolo osmi tisíc korun. Prodej vstupenek se vyplatí sledovat na stránkách festivalu.

Thom Artway: Sziget byl obrovský zážitek

Kultura

Ubytování kdekoli

Na Ostrově svobody najdete vše. Jakmile projdete vstupní branou, můžete si tam užít koncert, sportovní zápas, najíst se i napít. Za branami Szigetu najdete také stanová městečka (je jich víc, protože areál je opravdu velký), ve kterých se můžete ubytovat.

Doprava jednoduše

Do hlavního maďarského města se dostanete autem, autobusem, letadlem i vlakem. Budapešť má tři velká vlaková nádraží - Nyugati Pályaudvar, Keleti Pályaudvar a Déli Pályaudvar. Ze všech tří stanic se dostanete na Sziget městskou hromadnou dopravou. Nejlepší je jet metrem na zastávku Filatorigát. Pak stačí následovat dav směr Ostrov svobody.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám