Hlavní obsah

Hip Hop Kemp slibuje rapovou nálož a kvůli drogám nové místo konání

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nad Hip Hop Kempem se v roce 2020 snášelo několik otázek, včetně místa konání, ale i samotného seznamu učinkujících. Kvůli pandemii koronaviru byl však festival zrušen, a fanoušci hip hopu tak nedočkavě vyhlíží rok 2021. I ten je však stále zahalen tajemstvím.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Král německého battle rapu Taktloss.

Článek

Hip Hop Kemp, mezinárodní hiphopový festival, který se od roku 2002 konal každý rok ve Festivalparku v Hradci Králové, navíc mění místo působiště. Zatím se neví, kde v roce 2021 bude - probíhat by ale měl od 18. do 21. srpna.

Vzhledem k aktuálním opatřením se ale vyplatí sledovat oficiální stránky festivalu, přesunutí na rok 2022 stále visí ve vzduchu.

Hip Hop Kempu v Hradci Králové se zúčastnilo přes 17 tisíc fanoušků

Kultura

Program plný rapu

Každý rok je Hip Hop Kemp nabitý hudebními vystoupeními nejslavnějších raperů z celého světa. Tradičně tam vystupuje špička české i slovenské scény, včetně Kontrafaktu nebo Prago Union. Mezi největší hvězdy minulých let patří zejména Kendrick Lamar, Redman nebo The Roots.

Seznam učinkujících na rok 2021 ještě není znám.

Vstupenky

Pro rok 2020 byla cena klasické vstupenky 1400 korun, VIP vstupenka byla za 2600. Zakoupeným vstupenkám se automaticky prodlužuje platnost i na rok 2021.

Drogový zátah

V roce 2019 policisté provedli na Hip Hop Kempu podle organizátorů festivalu více protidrogových kontrol, než bylo únosné. Zkontrolovali skoro polovinu návštěvníků. Pořadatelé tvrdí, že kvůli přístupu policie klesá oblíbenost Hip Hop Kempu.

Za poslední roky rapidně klesl počet návštěvníků. Zatímco před lety jich tam jezdilo přes dvacet tisíc, v roce 2019 dorazilo jen necelých šest tisíc fanoušků. Organizátoři se rozhodli, že v roce 2020 bude Hip Hop Kemp jinde, nedokázali však včas zveřejnit kde. Místo konání 19. ročníku populárního festivalu zatím není známé.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám