Hlavní obsah

Colours of Ostrava 2022 po dvou letech znovu ožije

Novinky, Michaela Maršálová, Vojtěch Šelong, luh
Aktualizováno

Colours of Ostrava patří k největším letním festivalům v České republice. V roce 2020 byl těsně před zahájením z důvodu pandemie koronaviru zrušen, odsunut byl i následující ročník. Po dvouleté pauze tak festival opět oživí Ostravu v termínu 13.-16. července 2022.

Foto: Tomáš S. Polívka

Zaz je miláčkem ostravského publika.

Článek

Colours of Ostrava je multižánrový hudební festival, který se od roku 2002 každoročně koná v Ostravě. Od roku 2012 se pořádá v industriálním areálu Dolních Vítkovic. Součástí festivalu jsou nejen hudební vystoupení, ale i doprovodný program v podobě různých workshopů, diskuzí nebo divadla.

V roce 2022 festival proběhne v termínu 13.-16. července 2022.

Program 2022

I letos organizátoři domluvili pro diváky velká zahraniční esa. První den bude největším lákadlem skupina Twenty One Pilots, představí se i Meduza nebo Modest Mouse. Druhý den na podiu zazáří The Killers, Franz Ferdinand či Gioli & Assia.

V pátek pak vystoupí francouzská LP, Kings of Convenience nebo Wardruna. Poslední den uzavře Martin Garrix, Inhaler, Tindersticks a další. Podrobný program najdete na stránkách pořadatele.

Nejlepší letní festivaly v ČR 2022: Votvírák, Colours of Ostrava a další

Festivaly

Vstupenky

Tradičně bývají vstupenky velmi rychle vyprodané. Organizátoři proto vstupy uvolňují postupně. V současnosti si můžete koupit čtyřdenní vstupenku za 3 290 korun. Děti do 140 centimetrů mají vstup zdarma, větší do patnácti let musí zaplatit tisíc korun za čtyři dny. Lístky se dají koupit i jen na jednotlivé dny a čtyřdenní VIP vstupenka.

Vstupenky z uplynulých zrušených ročníků budou automaticky platit i letošní rok.

Ubytování nepodceňujte

Součástí vstupenek není ubytování. Proto pokud si budete kupovat lístek, rovnou si zarezervujte i bydlení v blízkosti festivalu (případně přímo ve stanovém městečku na místě konání), protože i to bývá dlouho dopředu zabrané.

Votvírák 2022 nabídne to nejlepší z domácí hudební scény

Festivaly

Doprava je nejlepší vlakem

Do Ostravy se můžete dostat autem, vlakem i autobusem. Pořadatelé vypravují speciální vlaky Colours Expres, které jezdí z Prahy a zpět. Nejbližší vlakovou zastávkou je Ostrava - střed, ze které je to do areálu cca 300 metrů. Po skončení programu jezdí noční vlaky, a sice ve směru Opava, Frýdlant nad Ostravicí a Český Těšín.

Pokud pojedete autobusem, jeďte na Ústřední autobusové nádraží, které je od areálu festivalu vzdálené asi půl kilometru. Pojedete-li autem, zaparkujte na oficiálním parkovišti, neb přímo v areálu se parkovat nedá.

Z centra Ostravy se na Colours of Ostrava dostanete pěšky za 10 minut trasou od Fora Nová Karolina okolo nádraží Ostrava-střed a vchodem do areálu z této strany.

Reklama

Výběr článků

Načítám