Hlavní obsah

Zpěvák skupiny Kryštof bude moderovat předávání cen Anděl 2006

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Richard Krajčo se dostal do zvláštní situace. 17. března bude moderovat vyhlášení cen Akademie populární hudby Anděl Allianz 2006 v Ostravě a přitom jeho kapela získala čtyři nominace. Jak se na pódiu zachová v případě, že Kryštof v nějaké kategorii zvítězí a měl by si převzít cenu, zatím neví.

Článek

Jak dlouho jste se rozmýšlel, než jste místo moderátora předávání cen Anděl Allianz 2006 přijal?

Abych byl upřímný, tu nabídku už jsem v minulosti jednou dostal. Je to dva tři roky zpátky. Tehdy jsme se nedomluvili na podmínkách, takže z mé spolupráce s Akademií populární hudby sešlo. Tentokrát jsme se na všem dohodli a já se moc dlouho nerozmýšlel.

Moderování jakýchkoli předávání cen je taková zvláštní disciplína...

To máte pravdu. Většina moderátorů si na tom vylámala zuby a někteří na to neradi vzpomínají. Nechtěl bych se k nim připojit. Věřím, že alespoň trošku obstojím.

Máte představu, v jakém duchu se vaše moderování ponese?

Zatím přemýšlíme nad konceptem. Ve chvíli, kdy jej se scenáristou Markem Dohnalem uchopíme, začnou vznikat konkrétní monology.

Skupina Kryštof, v níž zpíváte, získala čtyři nominace na udílení cen Akademie populární hudby. Jak se na pódiu zachováte ve chvíli, kdy nominaci promění ve vítězství?

Kryštof je takovým hrdinou nominačních dní. Nominován byl sice po každé své desce a posbíral vždy několik nominací, proměňování ve vítězství mu ale moc nešlo. Ze čtyř nebo pěti nominací se nám vždy podařilo získat prvenství v jedné kategorii. Myslím si, že zůstaneme té tradici věrní.

Co když přece...

Možná akademiky při hlasování ve druhém kole ovlivní i to, že budu večer moderovat. Možná si řeknou, že je hloupé, abych to musel řešit, a hlasy mé kapele nedají.

Kryštof už má tři Anděly doma a jeho kariéra na letošním ceremoniálu nestojí. Bude to spíš takový mejdan, ale samozřejmě by nás nějaký Anděl potěšil, protože máme za sebou úspěšný rok. Nechám to na akademicích a svou reakci asi na bezprostřední situaci.

Jste zpěvák, muzikant, herec, moderátor. Nerozmělňujete příliš svou uměleckou osobnost?

Nevím, jestli není lepší být univerzálním, renesančním člověkem, než být dobrý v jediném oboru. Tahle země je malá a možnosti jsou dost omezené. Každý člověk prochází různými etapami, jednou se mu daří, pak zase ne. My si tím s kapelou za šest let profesionální kariéry také prošli.

Někdy nám bylo velmi dobře, někdy nám bylo hůř. Podobné jsem to měl v herectví. To všechno se propojuje. Dokud budu mít dost sil, nemám důvod tu situaci radikálně řešit. Je na režisérech, jestli se uvolí mi dávat práci, a je na lidech, jestli budou chodit na koncerty a poslouchat naše písničky.

Budete muset kvůli moderování Andělů omezit jiné aktivity?

Nebudu. Je to jen jeden večer. Že budu moderovat Anděly, jsem se dozvěděl v lednu. Od té doby tomu přizpůsobuji svůj diář.

Kdy se po loňském turné skupina Kryštof vrátí na koncertní pódia?

Chystáme se na letní festivaly a venkovní akce. Na podzim by měla vyjít naše první best of kolekce, výběr největších hitů. Měla by obsahovat to nejlepší z našich čtyř řadových desek plus tři úplně nové skladby. Momentálně je vybíráme z devíti, které jsme už napsali.

Plánovali jste podzimní turné po divadlech.

Halové turné máme za sebou, takže skutečně chceme absolvovat dvacet komorních akustických divadelních koncertů, které budou mít blízko k talk show. Chtěl bych si povídat s lidmi, nechat je klást otázky, vyprávět o kapele, zkrátka vytvořit domácí atmosféru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám