Hlavní obsah

Zpěvák Prince zemřel na předávkování opiáty

– Washington • Aktualizováno

Americký zpěvák Prince zemřel v důsledku předávkování opiáty. Oznámila agentura AP s odvoláním na neoficiální výsledky patologických testů. To by odpovídalo dřívějším zprávám serveru TMZ, podle nichž se zpěvák před smrtí léčil ze závislosti na opiátech.

Foto: Jean-paul Pelissier, Reuters

Zpěvák Prince na snímku z roku 2014.

Článek

„Naše početné zdroje v Molině říkají, že Prince byl odvezen na pohotovost nemocnice a že mu lékaři udělali zákrok zvaný save shot, který se zpravidla dělá s cílem zastavit účinky opiátů," napsal v dubnu web. [celá zpráva]

Tělo zpěváka, který se dožil 57 let, našli 21. dubna ve výtahu v jeho domě v Chanhassene v Minnesotě, přičemž pomoc byla přivolána v 9.43 místního času. [celá zpráva] Pozůstatky umělce byly krátce po pitvě spáleny.

Podle policejní zprávy absolvoval zpěvák během posledního měsíce svého života dvě lékařské prohlídky, z toho tu poslední den před smrtí. Lékař Michael Schulenberg mu předepsal léky; není ale jasné jaké, ani zda je Prince užil.

Média začala po Princově smrti spekulovat o tom, zda se předávkoval léky na bolest a zmínila i údajnou závislost na opiátech. Úřady pouze vyloučily násilné úmrtí či sebevraždu.

Podle lidí z Princova okolí ale umělec problémy s drogami neměl a nikdy nejevil známky užívání narkotik.

Princ byl autorem legendárního hitů jako Purple Rain či Kiss. Zpráva o jeho smrti šokovala fanoušky po celém světě.

Reklama

Výběr článků

Načítám