Hlavní obsah

Zpěvák Ed Sheeran vystoupí 7. července 2019 v Praze

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britský zpěvák a skladatel Ed Sheeran, čerstvý držitel Řádu britského impéria, vystoupí 7. července 2019 na letišti v pražských Letňanech. Pořadatelé očekávají velký zájem fanoušků.

Foto: Warner Music

Ed Sheeran je v současné době jednou z největších hudebních hvězd světa.

Článek

Napovídají tomu nejen počty prodaných vstupenek v celém světě, ale i Sheeranův rekord čtyř koncertů na londýnském stadionu Wembley, která byla vůbec největším sólovým vystoupením bez doprovodné kapely, jaké kdy Spojené království vidělo. Vstupenky na pražský koncert budou v prodeji od 27. září.

Ed Sheeran do Prahy zavítá v rámci evropského turné Divide 2019. Atraktivitu pražského koncertu zvyšuje i fakt, že umělec na své cestě vynechá Polsko nebo Slovensko. Do České republiky se vrací po čtyřech letech po beznadějně vyprodané tuzemské premiéře v pražské Tipsport Areně. Maďarský festival Sziget oznámil, že Sheeran je jeho první hvězdou pro program na příští rok.

„Je nám opravdu velkou ctí, že jsme dostali možnost Eda Sheerana do Prahy opět přivézt. Byli jsme u jeho tuzemského začátku v roce 2015, kdy jsme pořádali první pražský koncert. Od té doby s hrdostí sledujeme jeho raketový růst,“ říká Lenka Muráriková z pořádající agentury Charmenko CZ.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ed Sheeran se v Praze poprvé představil v únoru roku 2015.

Edward Christopher Sheeran debutoval v roce 2011 albem +, po kterém následovaly studiovky x (2014) a ÷ (2017). Se všemi třemi nahrávkami pokořil UK Chart, přičemž s druhou a třetí deskou se dostal na vrchol i v americkém žebříčku Billboard 200. Na kontě má čtyři ceny Grammy, čtyři Brit Awards a také dvě Ivor Novello Awards.

Ed Sheeran a jeho tým zaujímají nekompromisní postoj vůči komukoliv, kdo využívá neetické webové stránky nabízející sekundární prodej vstupenek. Na pražském vystoupení se v rámci turné budou využívat pouze e-tickets, což znamená, že kreditní nebo debetní karta nakupujícího se stanou jeho vstupenkou. Tím se zabrání překupníkům prodávat vstupenky za nadsazené ceny.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám