Hlavní obsah

Zmizely počítače a snímky související s novým Indianou Jonesem

Počítače a snímky související s natáčením napjatě očekávaného dobrodružného filmu o americkém archeologovi Indiana Jonesovi režiséra Stevena Spielberga někdo ukradl. Informoval o tom deník Los Angeles Times.

Článek

DreamWorks Pictures SKG, studio, jež Spielberg spoluzakládal, podle listu požádalo místní policii, aby zahájila vyšetřování. Podle Spielbergova mluvčího Marvina Levyho se režisér obává, že by se zloději mohli pokusit ukradené materiály prodat.

"Chceme varovat média, že bude-li něco z toho nabídnuto, jde o kradený majetek," řekl listu Levy. "Víme, že to není vyloučeno." Mluvčí také sdělil, že se zločin udál poměrně nedávno, žádné podrobnosti ale neznal.

Čtvrtý příběh archeologa, který se při svém bádání dostává do životu nebezpečných situací, nese název Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (Indiana Jones a království křišťálové lebky). Do kin by měl přijít v létě příštího roku, 19 let po předchozím díle. Hlavního hrdinu znovu ztvární už pětašedesátiletý Harrison Ford.

Connery už nebude

Příběh neortodoxního archeologa Indyho se tentokrát odehrává v 50. letech 20. století. Po Fordově boku se objeví například Cate Blanchettová, Ray Winstone, John Hurt, Jim Broadbent a dokonce i Karen Allenová, která hrála jeho partnerku v prvním příběhu Dobyvatelé ztracené archy z roku 1981.

O tři roky později následoval Indiana Jones a chrám zkázy. Z roku 1989 je snímek Indiana Jones a poslední křížová výprava, kde se objevil legendární Sean Connery v roli Indyho otce, rovněž profesora archeologie. V příštím dobrodružství však Jones senior již nevystupuje. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám