Hlavní obsah

Zloději ukradli rukopis nového díla autorky Padesáti odstínů šedi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Neznámí zloději ukradli rukopis posledního díla britské spisovatelky E. L. Jamesové, které navazuje na slavnou trilogii Padesát odstínů. Oznámilo to vydavatelství Random House. Vydavatelský dům v úterý zjistil, že kopie knihy s názvem Grey zmizela. Policie hned zahájila vyšetřování, uvedl zpravodajský server BBC.

Foto: CinemArt

Z filmu Padesát odstínů šedi

Článek

Panují obavy, že zloději obsah díla zveřejní nebo se pokusí jeho úryvky prodat médiím. Kniha volně navazuje na první díl trilogie, erotický román Padesát odstínů šedi, který je vyprávěn z pohledu studentky Anastasie Steeleové.

Nové dílo má vše zachytit naopak z perspektivy jejího přítele Christiana Greye, bohatého podnikatele, jehož sexuální preference tíhnou k dominanci a k ovládání partnerky. Kniha by měla vyjít příští čtvrtek 18. června, v den narozenin hlavního hrdiny Christiana Greye.

„Probíhající policejní vyšetřování nebudeme komentovat,” sdělilo vydavatelství.

Upoutávka na film Padesát odstínů šediVideo: CinemArt

Trilogie Padesát odstínů se od roku 2011 v celém světě prodalo více než 125 miliónů kusů. Další knihu se Jamesová rozhodla napsat údajně poté, co jí psaly tisíce čtenářů a žádaly ji o Christianův pohled na celý příběh.

„Christian je komplikovanou postavou a čtenáři byli vždy fascinováni jeho touhami, motivacemi a problematickou minulostí,” uvedla britská autorka. „A jak také ví každý, kdo měl někdy nějaký vztah, dá se každý příběh vidět ze dvou různých úhlů,” dodala.

Letos v únoru měl premiéru stejnojmenný film s Dakotou Johnsonovou a Jamiem Dornanem v hlavních rolích.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám