Hlavní obsah

Život kontroverzního George Michaela jako celovečerní film

Novinky, Stanislav Dvořák

Britský režisér Southan Morris zfilmoval život navenek extravagantního, ale přesto mimořádně uzavřeného zpěváka George Michaela (vlastním jménem Georgios Panayiotou). Zpěvák tvrdí, že ve filmu byl upřímný - bere ho jako splacení dluhu fanouškům i opravu mediálního obrazu, který se v jeho případě skládá spíše z omílání skandálů.

Článek

Film se už promítá v západní Evropě, zda bude v kinech i u nás, či vyjde jen na DVD, je zatím ve hvězdách. George Michael se původně proslavil v cukrkandlové atrakci pro pubertální mládež - skupině nazvané Wham. Tato bublina ale brzy splaskla a zpěvák začal dělat bez svých bývalých kolegů docela inteligentní pop postavený na základech funky a soulu.

Sám je neobyčejně stydlivý a novináři dávno vědí, že ho nemá smysl žádat o rozhovor, protože prakticky vždy odmítne. Filmem jakoby chtěl splatit fanouškům jistý dluh. "Ten film dokreslí celý obraz, který byl jen polovičním obrazem, protože propagací se zabývám velmi málo," řekl při londýnské premiéře filmu George Michael.

Vzestupy a pády

Příběh začíná momentem, kdy otec malému Georgiovi řekne, že neumí zpívat. Aby mu dokázal opak, vstoupí jako devatenáctiletý mladík do Wham a zažije nečekaný komerční úspěch.

Život megahvězdy však pořádně zaskřípe s příchodem devadesátých let. Zemře mu životní partner a později i matka. Navíc prohraje soudní při s hudebním vydavatelstvím a v USA je zatčen kvůli homosexuálnímu styku. To následně vede k veřejnému přiznání ke čtyřprocentní orientaci, která byla z jeho celkové image už dlouho zjevná.

Kromě toho ale zpěvák vystoupil i na slavném megakoncertu k uctění památky Freddie Mercuryho a ohromil dokonalou interpretací jeho písní - ze všech účinkujících se patrně nejvíce přiblížil originálu.

Po nedávných prohlášeních o ukončení kariéry zpěvák koncem roku 2005 nečekaně obrátil a naznačil, že by chtěl po delší odmlce zase více vystupovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám