Hlavní obsah

Zemřela Mary Trainorová, slavná psycholožka ze Smrtonosné zbraně

Novinky, Stanislav Dvořák

Mary Ellen Trainorová, herečka, kterou zná většina filmových fandů ze série superúspěšných filmů Smrtonosná zbraň, kde se škádlila s Melem Gibsonem, zemřela ve věku 62 let.

Mary Trainorová jako psycholožka ve filmu Smrtonosná zbraň 4Video: Warner Bros. CZ

 
Článek

Trainorová zemřela podle serveru The Hollywood Reporter už koncem května doma v kalifornském Montecitu na rakovinu. Bývala manželkou slavného režiséra Roberta Zemeckise.

Foto: Profimedia.cz

Mary Ellen Trainorová

Herečka paradoxně nestudovala herectví, ale žurnalistiku. Pracovala v rádiu a v několika televizních stanicích. Když se natáčela Smrtonosná past, celkem logicky ji obsadili jako televizní reportérku – hrála tak trochu sama sebe.

Mary Trainorová ve filmu Tales from the Crypt

Úplné začátky si rodačka ze San Franciska prožila v televizním seriálu Remington Steele. Prošla i řadou jiných zapomenutých sérií. S filmem Honba za diamantem (1984) a první Smrtonosnou zbraní (1987) už začala být poměrně slavná. Velký úspěch měla všechna další pokračování této akční komedie.

Foto: Profimedia.cz

Mary Ellen Trainorová ve filmu Malí obři

Na role měla obrovské štěstí. Kromě toho, že je jedinou herečkou, která hrála současně ve Smrtonosných zbraních i v neméně slavné Smrtonosné pasti s Brucem Willisem, je většina filmů, kde hrála, poměrně dobrá a některé jsou dnes označovány za kultovní – Forrest Gump, Návrat do budoucnosti 2, Krotitelé duchů 2, Smrt jí sluší.

Reklama

Výběr článků

Načítám