Hlavní obsah

Zemřel Dick Miller, prodavač zbraní z Terminátora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Los Angeles

Ve věku 90 let zemřel v noci na čtvrtek americký herec Dick Miller. Hrál v mnoha televizních i filmových rolích, známý je například z filmů Gremlins či Terminátor, objevil se i ve snímku Pulp Fiction.

Foto: Profimedia.cz

Dick Miller na snímku z roku 1980.

Článek

Ve filmu debutoval v roce 1955 ve westernu Apache Woman. Režisér a producent béčkových hororů Roger Corman si ho oblíbil a Miller hrál téměř ve všech jeho filmech.

Mnozí diváci si ho vybaví v Cormanově černé komedii z 60. roku The Little Shop of Horrors, kde měl roli degustátora květin. Roli získal také ve válečné klasice Tucet špinavců.

Později se Miller stal oblíbencem režiséra Joea Danteho. Ten ho obsadil do role starosty v hororové klasice Piraňa, prodejce okultních předmětů a knih ve Kvílení vlkodlaků, upovídaného souseda z Gremlins či popeláře z filmu Lidé z předměstí.

„Jeho smysl pro humor a jedinečný pohled na svět mu daly mnoho fanoušků po celém světě,“ píše rodina v oznámení o jeho skonu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám