Hlavní obsah

Zelená obluda oslaví dvacáté narozeniny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jedna z našich nejlepších a nejstylovějších psychobilly kapel, Green Monster, oslaví v sobotu dvacáté narozeniny v pražském klubu Futurum. Skupina sice za dvě dekády mnohokrát změnila složení, ale v jejím čele stojí pořád Cosmo, který měl v době vzniku zelené obludy za sebou zkušenosti i Cannibal Joe, Rockin Teddy nebo Stinky Cats.

Foto: Greenmonster

Green Monster

Článek

Green Monster se nikdy nezřekla kořenů v rockabilly, i když okořeněného punkem a doplněného zálibou v monstrech, zombících, komiksech a hororech, což je jasně patrné i z image kapely. Přesně v duchu psychobilly, k jehož průkopníkům skupina na české scéně patří, ale bez toho, aby kapela někoho okatě kopírovala.

Její alba představují vrchol žánru v tuzemsku, zatím posledním je předloňský Necromantic Soul, nezapomenutelný je však především Bloody Run z roku 2013. V současné sestavě Cosma doprovází na kontrabas Martin Soušek a na bicí Michal Mareš.

Před Green Monster v sobotu vystoupí The Wreck Kings z Münsteru, hrající klasické psychobilly, a The Lunatics z Kolína nad Rýnem, kteří je kombinují se swingem, surfem a garážovým rockem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám