Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Ženská na vrcholu odsunula aristokratku

Novinky, Stanislav Dvořák

Jeden z nejhůře hodnocených filmů roku Ženská na vrcholu se o víkendu dostal do vedení žebříčku návštěvnosti kin. O rekordní čísla ale nejde.

Foto: Bioscop

Ženská na vrcholu

Článek

Ženská na vrcholu je film režisérky Lenky Kny, který v premiérový víkend posbíral 55 642 diváků. Vztahové eskapády „svérázné svobodné matky a úspěšné majitelky biokavárny Heleny“ (Anna Polívková) asi určitou část českých diváků zaujaly. Svobodná matka ve filmu potká na horách dva muže, horala a milovníka adrenalinových sportů Richarda (Martin Dejdar) a milovníka žen (Marek Němec). Recenze filmu jsou vesměs hrozné.

RECENZE: Ženská na vrcholu českou romantiku ze dna nevytáhne

Film

Druhé místo patří lidové komedii Poslední aristokratka. Vypráví o Američanovi Frankovi, který zdědí po šlechtických předcích český zámek Kostka. Potomek emigrantů se tak po více než čtyřiceti letech chystá s dcerou Marií a temperamentní ženou Vivien na velký návrat do Čech. Aristokraté však zjistí, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán, hospodyně paní Tichá a líný hypochondrický údržbář Krása.

Foto: Falcon

Pavel Liška, Martin Pechlát a Eliška Balzerová - osazenstvo Kostky.

Třetí je americká pohádka Zloba: Královna všeho zlého. Zloba žije spokojeně na čarovných Blatech a její kmotřenka Růženka dospívá. Nenávist mezi lidmi a kouzelnými bytostmi ale nezmizela. Svatba mezi princem Filipem z království Ulstead a Růženkou ze sousedních Blat je důvodem k radosti, nečekaný zvrat událostí však dostane Růženku a Zlobu na opačné strany.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.33.Ženská na vrcholu55 642
2.1.Poslední aristokratka38 922
3.4.Zloba: Královna všeho zlého22 959
4.3.Joker19 533
5.5.Addamsova rodina17 918
6.-Bitva u Midway16 280
7.2.Terminátor: Temný osud16 068
8.7.Sněžný kluk15 303
9.6.Stáhni a zemřeš10 303
10.8.Zombieland: Rána jistoty4 552
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám