Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Závodníci Damon a Bale sestřelili ženskou z vrcholu

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Le Mans ’66 stanul po premiéře na první příčce žebříčku českých kin. Návštěvnost 35 694 diváků o premiérovém víkendu ale rozhodně pro velkorozpočtový hollywoodský film není nijak oslnivá.

Foto: 20th Century Fox

Matt Damon a Christian Bale

Článek

V americkém snímku Le Mans ’66 si zahráli Matt Damon, Christian Bale, Jon Bernthal, Tracy Letts, Josh Lucas, Noah Jupe, Remo Girone, Ray McKinnon, JJ Feild, Wallace Langham či Ian Harding.

Jde o drama z prostředí motoristických závodů. V roce 1959 je Carroll Shelby (Matt Damon) na absolutním vrcholu, vyhrál nejtěžší motoristický závod na světě 24 hodin Le Mans. Po největším triumfu tohoto neohroženého Texasana přijde drtivá rána – lékaři odhalená srdeční vada mu znemožní pokračovat v závodění. Shelby tak začíná novou kariéru jako velmi vynalézavý konstruktér. Spolupracuje s vynikajícím, ale nesnesitelně arogantním jezdcem Kenem Milesem (Christian Bale), aby porazili tým Ferrari.

Druhá je česká komedie režisérky Lenky Kny Ženská na vrcholu o svérázné svobodné matce a úspěšné majitelce biokavárny Heleně. Na horách potká dva muže, horala a milovníka adrenalinových sportů Richarda (Martin Dejdar) a milovníka žen (Marek Němec). Recenze filmu jsou mimořádně hrozné.

RECENZE: Ženská na vrcholu českou romantiku ze dna nevytáhne

Film

Třetí místo a další česká komedie – Poslední aristokratka. Američan Frank zdědí zámek v Čechách a přijíždí s dcerou Marií a temperamentní ženou Vivien. Aristokraté však zjistí, že se zámek nachází ve stavu pozvolného rozkladu, stranou veškerého společenského dění. Jedinými stálými obyvateli Kostky jsou zpátečnický kastelán, hospodyně paní Tichá a líný hypochondrický údržbář Krása.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Le Mans 6635 694
2.1.Ženská na vrcholu27 656
3.2.Poslední aristokratka26 553
4.3.Zloba: Královna všeho zlého16 217
5.8.Sněžný kluk13 959
6.6.Addamsova rodina13 408
7.4.Joker12 086
8.-Doktor Spánek od Stephena Kinga10 197
9.7.Bitva u Midway7 372
10.5.Terminátor: Temný osud6 689
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám