Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Tenkrát v Hollywoodu a jiné hravé příběhy

Novinky, Stanislav Dvořák

Tenkrát v Hollywoodu, nostalgická hříčka Quentina Tarantina, vede žebříček návštěvnosti domácích kin se slušným, byť neoslnivým číslem 56 537 diváků za víkend.

Foto: Sony Pictures

Margot Robbieová

Článek

Tarantino se vrací do šedesátých let minulého století, aby si společně se svými příznivci užíval atmosféru slunné Kalifornie, Hollywood, muziku a specifický humor. Velmi dlouhý a složitě rozvětvený snímek přináší kouzelné jednotlivosti, kameru, hudbu, vtípky, parodie na dobová klišé ve filmu a televizi a rozkošné postavy.

Brad Pitt a Leonardo DiCaprio hrajou tak přesvědčivě, že diváci filmu možná odpustí i rozvolněné vyprávění (zlí jazykové dokonce tvrdí, že tento film ani nemá příběh).

Foto: Sony Pictures

Leonardo DiCaprio

Druhé místo patří Toy Story 4. Příběhy oživlých hraček už okupují kina dlouhá léta, ale čtvrtý díl se setkal s příznivými recenzemi. I české diváky pořád zajímá, co dělají animovaný kovboj Woody, chlapeček Andy a holčička Bonnie.

Třetí je Krvavá nevěsta, americký horor/komedie. Krásná nevěsta Grace (Samara Weavingová) si v něm vezme Alexe Le Domase (Mark O’Brien), pohledného mladíka z bohaté rodiny, která je ovšem tak trochu divná.

Po svatbě se Grace dozvídá, že je téměř oficiální součástí rodiny Le Domasů. Aby její přijetí bylo úplné, musí si s nimi ještě po půlnoci zahrát některou z jejich tradičních rodinných her, kterou si sama vylosuje. Volba padne na hru na schovávanou. Nevěsta se musí schovat, tak aby ji do svítání nikdo nenašel. Zatímco si ve velkém sídle Le Domasů hledá úkryt, příbuzní a jejich služebnictvo vytahují různé zbraně a vyrazí na lov nevěsty. Ta se ale nedá lacino.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Tenkrát v Hollywoodu56 537
2.2.Toy Story 4: Příběh hraček17 314
3.Krvavá nevěsta14 907
4.Přes prsty13 176
5.3.Lví král12 697
6.4.Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw7 836
7.5.Hodinářův učeň7 466
8.7.Tajný život mazlíčků 25 725
9.9.Tlapková patrola4 401
10.8.Spider Man: Daleko od domova4 175
Zdroj: Unie filmových distributorů

Může se vám hodit na Firmy.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám