Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Narušeného psychopata zařízla Královna všeho zlého

Novinky, kat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíce českých diváků o uplynulém víkendu zamířilo do kin na dobrodružný film Zloba: Královna všeho zlého s Angelinou Jolie v titulní roli. Trůn jí musel uvolnit psychicky narušený Joker v podání Joaquina Phoenixe.

Foto: Walt Disney Pictures

Angelina Jolie exceluje jako Královna všeho zlého.

Článek

Zloba: Královna všeho zlého navazuje na úspěšný film Zloba: Královna černé magie z roku 2014, který se co do tržeb stal nejzdařilejším počinem Angeliny Jolie. Za nejlepší kostýmy si vysloužil dokonce nominaci na Oscara. A zatímco v „jedničce“ se královna Zloba proti své vůli se svou kmotřenkou Růženkou spřátelí, ve „dvojce“ se vlivem nečekaných okolností octnou na opačných stranách barikády...

Foto: Warner Bros

Joker mimo jiné varuje před tím, kam až může člověka dohnat osamělost a odmítnutí společností.

„Stříbrný“ Joker je příběhem zkrachovalého komedianta, který se po konfliktu s pouličními zloději stává psychopatickým monstrem. Joaquin Phoenix hlavní roli podle kritiků ztvárnil tak přesvědčivě, že se o něm odborníci nebojí hovořit jako o favoritovi na Oscara. A to pravděpodobně i díky silnému sociálnímu podtextu poukazujícímu na to, kam až může člověka dohnat odmítnutí společností.

Joker Joaquin Phoenix: Blýská se na Oscara?

Kultura

Bronzová příčka patří kreslené ovečce Shaun ve filmu Farmageddon. Nová dobrodružství jí přinese mimozemšťanka, která nedaleko farmy Mossy Bottom ztroskotá. Shaun se se svým stádem vydá na záchrannou misi, jejímž úkolem je zabránit vládní organizaci v tom, aby mimozemšťanku chytila a zneužila pro své nekalé cíle.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Zloba: Královna všeho zlého72 516
2.1.Joker65 136
3.3.Ovečka Shaun ve filmu: Farmageddon8 780
4.5.Román pro pokročilé7 900
5.4.Národní třída7 677
6.2.Blíženec7 652
7.6.Přes prsty6 672
8.7.Angry Birds ve filmu 26 194
9.-Sněžný kluk3 787
10.57.Staříci2 818
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Výběr článků

Načítám