Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Dunkerk vítězí, i když statistiky nedrtí

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kritikou oceněné válečné drama Christophera Nolana Dunkerk se dostalo na první místo žebříčku návštěvnosti kin za poslední víkend. Výsledek ovšem nelze označit za výjimečný – jde o 51 376 diváků.

Foto: Vertical Ent.

Z filmu Dunkerk

Článek

Dunkerk líčí operaci z roku 1940, kdy Britové potřebovali dostat z obklíčeného Dunkerku tisíce vojáků. Vojenských lodí nebylo dost, a tak museli povolat i výletní jachty a rybářské čluny. Civilisté se vydali přes úzký kanál, aby zachránili co nejvíce vojáků, ale německá Luftwaffe začala útočit na pláže i malé lodě ze vzduchu. Recenze film s výjimečnou atmosférou velmi chválí, zejména fantastickou kameru, zvuky a hudbu.

Na druhém místě je animovaný snímek Já, padouch 3. Gru v něm nechal utéct nejhledanějšího zlosyna na světě, a tak ho vyhodili z práce v Antipadoušské lize. Jeho Mimoni jsou navíc čím dál nespokojenější s tím, že už páníček není zlý. Nejmladší dcera Agnes touží po živém jednorožci, který bude neuvěřitelně heboučký. A do toho všeho se Gru dozví, že má dvojče, které je mu k nerozeznání podobné.

Foto: Bioscop

Valerian a město tisíce planet

Třetí místo náleží filmu Valerian a město tisíce planet. Komiksového Valeriana natočil režisér Luc Besson, který obsadil do hlavních rolí Dane DeHaana a Caru Delevigneovou.

Speciální vládní agenti pro správu lidských území mají udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází, a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá. Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického města Alfa. Alfa je rostoucí metropole, kterou obývají tisíce tvorů ze všech koutů galaxie a tajemné síly ji chtějí ohrozit.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.-Dunkerk51 376
2.-Já, padouch 328 429
3.1.Valerian a město tisíce planet25 901
4.2.Spider-Man: Homecoming12 911
5.3.Válka o planetu opic8 419
6.-Letíme!5 546
7.4.Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta5 538
8.7.Pěkně blbě4 113
9.5.Auta 34 069
10.6.Milovník po přechodu3 913
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám