Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Diváci stále milují Freddieho: Bohemian Rhapsody dál válcuje česká kina

Novinky, ac, kat

Kapela Queen má v Česku silnou fanouškovskou základnu. Když už se obdivovatelé hudební legendy nedočkají koncertu, rádi si slavné písně poslechnou alespoň v kině. Film Bohemian Rhapsody o uplynulém víkendu díky 76 423 divákům popáté ovládl žebříček návštěvnosti.

Foto: Profimedia.cz

Životopisný film Bohemian Rhapsody neztrácí na popularitě.

Článek

Biografický snímek je v Česku naprostým fenoménem, jemuž mohlo konkurovat jen pokračování Fantastických zvířat, které jej jednou připravilo o prvenství. Celkem už na Bohemian Rhapsody přišlo do českých kin téměř 800 tisíc diváků, což je nejlepší výsledek za rok 2018. Takový úspěch nezaznamenaly ani trháky jako Avengers: Infinity War či Jurský svět: Zánik říše. Vychvalovaný snímek minulý týden navíc získal dvě nominace na Zlatý glóbus, takže zájem o něj jen tak neopadne.

Na druhém místě se drží česká pohádka Čertí brko s Janem Cinou a Ondřejem Vetchým. Po dvou týdnech má na kontě 138 tisíc diváků a v kinech si tak překvapivě vede lépe než nedávno uvedená a mnohem ambicióznější pohádka Když draka bolí hlava, v níž si zahrál Karel Gott.

Nejúspěšnější novinkou uplynulého víkendu je s 31 495 diváky fantasy podívaná Smrtelné stroje, v níž pojízdný Londýn likviduje osady, v nichž přežívají lidé, kteří přežili apokalypsu. Pod filmem je jako producent a scenárista podepsaný Peter Jackson. Podle kritiků ale Smrtelné stroje zdaleka nedosahují kvalit jeho trilogií Pán prstenů a Hobit. Film, který ocení spíše teenageři, skončil na čtvrtém místě. Více diváků mělo po čtyřech týdnech v kinech i pokračování Fantastických zvířat s podtitulem Grindelwaldovy zločiny, které tedy obsadilo třetí příčku.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Bohemian Rhapsody76 423
2.2.Čertí brko57 903
3.3.Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny32 655
4.-Smrtelné stroje31 495
5.4.Grinch31 019
6.-Ve spárech ďábla16 761
7.5.Pat a Mat: Zimní radovánky13 083
8.6.Creed II6 243
9.8.Po čem muži touží4 748
10.9.Johnny English znovu zasahuje3 858
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Výběr článků

Načítám