Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Americké filmy nemusí být zvlášť dobré, aby překonaly Strašidla

Novinky, Stanislav Dvořák

Stálice Tajný život mazlíčků po komerční stráce opět válcuje konkurenci, s přehledem v kinech vede před novinkami v podobě průměrného Star Treku a zmatené pohádky Strašidla.

Foto: Cinemart

Tajný život mazlíčků

Článek

Klasická americká rodinná zábava, snímek Tajný život mazlíčků, je o psu Maxovi, který se musí dělit o paničku s Baronem a nenávidí ho. Od první vteřiny vymýšlejí, jak tomu druhému ztrpčit život, což je přivádí do čím dál komplikovanějších situací. Ve finále skončí ztracení, opuštění a obklíčení skupinkou osiřelých zvířat, která pod vedením šíleného králíka vládnou městskému podzemí.

Druhé místo patří novému Star Treku: Do neznáma. Reakce na něj nejsou ani nadšené, ani úplně hrozné. Vícero recenzí si povšimlo, že filmu úplně chybí originální nápady, a navíc ztrácí startrekovskou osobitost. Stává se z něj průměrný akční film nabitý triky, kde dialogy uvolňují místo výbuchům. Také se proslýchá, že v nových dílech už původní postavy ani nebudou, zato přibude žen-velitelek a gayů.

Foto: Cinemart

Krásná mimozemšťanka se skamarádí se Simonem Peggem (Scotty).

Na třetí pozici jsou Strašidla. Pohádka Zdeňka Trošky o hejkalovi Hugovi, vodníku Bublovi a víle Jitřence má katastrofální recenze a statistika potvrzuje, že zájem diváků je už od prvního dne minimální.

Návštěvnost kin – poslední víkend
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Tajný život mazlíčků59 563
2.-Star Trek: Do neznáma28 534
3.18.Strašidla27 503
4.2.Sebevražedný oddíl20 773
5.-Týpci a zbraně7 571
6.4.Doba ledová: Mamutí drcnutí7 180
7.3.Sezn@mka6 079
8.6.Matky na tahu5 354
9.7.Zhasni a zemřeš3 561
10.8.Jason Bourne2 892
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám