Hlavní obsah

Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř zazpívají své písně dvakrát v O2 areně

Právo, jaš

V sobotu 28. října se hned dvakrát představí v pražské O2 areně Zdeněk Svěrák a Jaroslav Uhlíř. Společně s velkými i malými diváky si od 13 a poté od 17 hodin zazpívají písničky, které pro ně během své spolupráce napsali. Ta spolupráce trvá již padesát let.

Foto: Lucie Levá

Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák nachystali velké koncerty.

Článek

Koncert se jmenuje Trvalky a zazní na něm například písničky z oblíbených filmů Ať žijí duchové, Tři veteráni, Lotrando a Zubejda, Tři bratři, ale i z her Divadla Járy Cimrmana či úspěšných televizních filmů a pořadů Princové jsou na draka nebo Hodina zpěvu.

„S písněmi je to jako s rostlinami. Když naši fanoušci rozhodli, že některé z nich budou trvalky, chceme jim to oplatit a uspořádali jsme pro ně velký koncert, na kterém ty písně zazní. Sejdou se na něm rodiče, které je ještě znají, a jejich děti, které je už znají,“ řekl Zdeněk Svěrák.

Jaroslav Uhlíř dodal: „Odolné kořínky zapustily a ozdobou záhonu se staly takové trvalky jako Dělání, Když se zamiluje kůň nebo třeba Barbora píše z tábora. Je jich na třicet.“

Původně jeden plánovaný koncert byl brzy vyprodán, a tak dvojice přidala druhý, který začne v sobotu již ve 13 hodin.

K padesátileté spolupráci dvojice Právu Zdeněk Svěrák řekl: „Na začátku jsme hledali parketu, na které nám bude při spolupráci nejlépe. Původně jsme se, jako každý tehdy, snažili proniknout do takzvané popiny. Skládali jsme písně tak, aby se hrály v rádiu a zpívali je slavní zpěváci. Postupně jsme ale přišli na to, že naše parketa je písnička pro děti. A ujali jsme se zpěvu sami.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám