Hlavní obsah

Žbirka a symfonici zahrají pro hematologii

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miro Žbirka, Libor Pešek, Adrian Kokoš a Slovenští symfonici se sejdou v pražské Lucerně 5. listopadu, aby podpořili nadační fond Janele zřízený při Oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.

Foto: Turner PR

Miro Žbirka

Článek

”Během koncertu, jenž bude jediným Mira Žbirky pro letošní podzim a na dlouhou dobu také jediným za doprovodu symfoniků, zazní všechny jeho známé písně v aranžích pro orchestr Martina Hyblera. Diváci se tak mohou těšit na Baladu o poľnych vtákoch, Atlantidu, Čo bolí, to prebolí, Mám rád či beatlesovskou klasiku Hey Jude a mnoho dalších. Taktovku nad orchestrem doprovázejícím Mira Žbirku budou držet dirigenti Adrian Kokoš a hostující Libor Pešek,” sdělila Johana Turner.

„Přemýšlel jsem o tom, jak podpořit Prof. MUDr. Tomáše Kozáka, jeho tým a skvělou práci a přístup k pacientům. Díky jejich péči jsem skvěle zvládl loňský rok, kdy jsem hodně koncertoval nejen v rámci mého Best Of Video Tour. Rád bych jim pomohl získat finance na přístrojové vybavení a další služby pro pacienty jejich kliniky. Jen jsem hledal způsob. Nakonec jsem tomu rád, že mohu spolu s Liborem Peškem, Adrianem Kokošem a orchestrem Slovenskí symfonici uspořádat koncert, jehož výtěžek poputuje Nadačnímu fondu Janele,“ vysvětlili Žbirka.

Součástí koncertu bude slavnostní vyhlášení výsledků internetové dražby unikátních hudebních relikvií a předání šeku zástupcům Nadačního fondu Janele.

Hitmaker Žbirka si udržuje popularitu od 70. let minulého století a mnohé jeho hity už zlidověly. To také vedlo k přípravě muzikálu Atlantida v pražském Divadle Kalich. Režisér a choreograf Ján Ďurovčík ho začne zkoušet koncem července, premiéra má být 10. září.

Hitový muzikál obsahuje písně Len kým tu si, Múr našich lások, Poraď si sám, Mesto spí, Balada o polných vtákoch či titulní Atlantidu a nabídne prý zpěv, činohru, taneční výkony i dobrou zápletku. Ďurovčík stál také za muzikály  Robin Hood, Osmý světadíl, Pomáda nebo Horečka sobotní noci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám