Hlavní obsah

Začíná hlasování o Českého Slavíka, moderátorkou bude Dara Rolins

Novinky, Lucie Poštolková

Slavnostní vyhlášení výsledků letošního 45. ročníku Českého Slavíka bude moderovat Dara Rolins. Hlasování začíná ve středu 6. října a končí 21. listopadu o půlnoci. Předání Slavíků proběhne v sobotu 27. listopadu ve Státní opeře Praha. Diváci je uvidí v přímém přenosu TV Nova.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Slavnostním galavečerem bude provázet Dara Rolins.

Článek

Tradiční znělka Českého Slavíka na motivy známé melodie od Karla Hašlera Ta naše písnička česká zahájí sobotní večer ve Státní opeře, kde opět vystoupí interpreti naživo. Letošní ročník bude mít vlastní kapelu, kterou zatím organizátoři tají. Stejně jako hudební skupiny, které oživí slavnostní večer.

Režisér gala večera Michal Čech prozradil jediné vystoupení zpěváka Xindla X. Oproti minulému ročníku by mělo podle organizátorů vystoupit více interpretů. V tradičních kategoriích Českého Slavíka se bude znovu hlasovat o Skokana roku, Objev roku a Slavíky bez hranic (o nejoblíbenějšího slovenského Slavíka), ale chybí anketa o Hit roku.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Hlavní cena pro Českého Slavíka je posázena 89 českými granátů.

Letos poprvé bude slavnostní předávání moderovat pouze žena. Předešlé ročníky moderovaly například Tereza Pergnerová, Hana Zagorová a Lucie Vondráčková, ale vždy měly k sobě partnera. "Pro Daru Rolins to bude velká zátěž, ale věřím, že to vše zvládne. Na hudební scéně se pohybuje od dětství. Prošla určitým vývojem a pokusila se dobýt i svět," věří Michal Čech.

"Sama jsem si na scénář netroufla, proto jsem poprosila o pomoc kamaráda Libora Boučka, kterého mi organizátoři schválili," vysvětlila Dara Rolins.

Nejoblíbenější je hlasování přes internet

Hlasovat můžete prostřednictvím sms, na internetu na adrese slavikmattoni.seznam.cz nebo osobně v sídle pořádající agentury. Další podrobnosti, jak hlasovat, se dozvíte zde.

Nejčastěji lidé hlasují právě po internetu, které zprostředkovává portál Seznam.cz. Podle Michala Vodáka, marketingového ředitele Seznamu.cz, navštěvuje Seznam 90 procent českých uživatelů internetu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Dara Rolins s režisérem Michalem Čechem

Hlasující mohou vyhrát několik cen, hlavní výhrou bude plavba Královstvím ropných šejků od cestovní kanceláře Alexandria.

Pokud se chcete stát součástí večera, můžete se pokusit vyhrát konkurz na hostesku galavečera, který se koná na hudebním portáli i-legalne.cz.  Letošní ročník má také vlastní stránky na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám