Hlavní obsah

Začíná ďábelský 66. ročník filmových Benátek

– Benátky, Itálie
Právo, Michal Procházka

Nejstarší filmový festival na světě, který začíná 2. září na benátském Lidu, slibuje na svůj „ďábelský“ 66. ročník mimořádný program. V porovnání se slabšími lety je ta zářijová sklizeň bohatší, představí řadu mezinárodně očekávaných titulů, celebrity typu George Clooneyho a Sylvestera Stallona či sympozium k výročí sta let od narození Kurosawy.

Článek

Soutěž nabídne mimo jiné film Soul Kitchen, nové hledání nešťastné lásky na druhém konci světa, v podání tureckého Němce Fatiha Akina, ale také drama Persekuce karlovarského návštěvníka Patrice Chéreaua, vyprávějící o úspěšném muži, jehož pronásleduje neznámý mstitel.

O zlatého lva bude usilovat režisérka Claire Denis. Její novinka Bílé maso inscenuje intimistické drama farmářky v africké zemi, kterou zmítají nepokoje.

Po adaptaci McCarthyova románu Tahle země není pro starý zfilmoval tentokrát John Hillcoat další úspěšnou knihu tohoto autora Cesta v hvězdném obsazení s Viggo Mortensenem či Charlize Theronovou a Robertem Duvallem. Německý průzkumník zákrut lidské duše Werner Herzog představí film Špatný seržant: volá New Orleans.

Reklama

Související články

Sylvester Stallone se zranil při bojové scéně

Hollywoodský drsňák Sylvester Stallone už ztrácí postřeh. Důkazem je fakt, že se zranil při natáčení svého nového filmu The Expendables. Akční hrdina nezvládl...

Výběr článků

Načítám