Hlavní obsah

Zachraňte Jardu Duška z blázince. Úsměvy smutných mužů finišují

Novinky, Stanislav Dvořák

Film Dana Svátka Úsměvy smutných mužů na motivy knížky Josefa Formánka bude hořkou komedií o tom, jak čtyři muži spadli na úplné dno. Nikdy ale není tak špatně, aby nemohla být sranda.

Trailer Úsměvy smutných mužů

 
Článek

Čtyři chlapíci, kdysi úspěšní, se potkají v protialkoholní léčebně. Cesta zpět nebude jednoduchá, ale sílu mohou čerpat třeba ze sportu. Film je hvězdně obsazen - v hlavních rolích se představí David Švehlík, Jaroslav Dušek, Ondřej Malý, Ivan Franěk, Marika Šoposká, Táňa Medvecká, Alois Švehlík, Petra Nesvačilová, Rosťa Novák st., Marika Procházková, Jiří Maryško i Simona Babčáková.

Hlavní postavou je spisovatel Josef, který se přes své „mistrovské“ holdování alkoholu dostal do léčebny teprve poprvé. Pití mu pomáhalo psát a stýkat se s lidmi. Honza je zase bývalý reprezentant v triatlonu a účastník nejtěžšího závodu světa – Ironman. Milan je úředník a geniální matematik a Tomáš má intimní vztah se svou nevlastní dcerou.

V léčebně se vyskytují i další výtečníci - Jarmil hrával v německém gay pornu a doktor filosofie Pravoslav má s Josefem konflikty kvůli svým nehygienickým návykům.

Josef se chce napravit kvůli své ženě a dcerám. Rozhodne se nejen skončit s alkoholem, ale změnit svůj život od základu. Začne běhat a míří vysoko - chce zvládnout maraton.

Film by měl jít do kin v květnu, ale potřebuje poslední finanční injekci na postprodukci, kterou hledá na hithit.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám