Hlavní obsah

Z novinářských snímků se lidem nejvíce líbil nakukující Havel

Fotografie bývalého prezidenta Václava Havla dostane Cenu diváků výstavy Czech Press Photo 2011. Snímek Vojtěcha Herouta se jmenuje Václav Havel nakukuje a debutující filmový režisér je na něm zachycen ve chvíli, kdy při projekci filmu zvědavě sleduje reakce publika, informovala Zdena Poděbradská z pořádající společnosti Czech Photo.

Foto: Czech Press Photo

Vítězná fotografie Vojtěcha Herouta

Článek

Tradiční výstava nejlepších snímků české fotožurnalistické soutěže bývá hojně navštěvována - od půlky loňského listopadu ji vidělo na 45 000 lidí. V divácké anketě o nejlepší fotografii hlasovalo téměř 10 000 návštěvníků, pro vítězný snímek byli 2304 z nich.

Cenu diváků dostane autor vítězného snímku v předposlední den výstavy, v pondělí 30. ledna v 17:00 v Křížové chodbě Staroměstské radnice.

Cenu diváků dostane autor vítězného snímku v předposlední den výstavy, v pondělí 30. ledna v 17:00 v Křížové chodbě Staroměstské radnice.

Vítězem loňského 17. ročníku soutěže se stal snímek z nepokojů v severočeském Varnsdorfu od Stanislava Krupaře z týdeníku Reflex. Fotografie do soutěže přihlásily téměř tři stovky fotografů a na jejich snímcích se objevovala různá témata - Norsko truchlící nad oběťmi masového vraha, bouřlivá atmosféra egyptské revoluce nebo krajina v Maďarsku zasažená toxickým bahnem z protržené nádrže s průmyslovým odpadem.

Reklama

Výběr článků

Načítám