Hlavní obsah

Woody Allen zahájí zchudlý festival Tribeca novinkou z New Yorku

Novinky, Stanislav Dvořák

Režisér Woody Allen ukončil své "evropské období" a fyzicky i umělecky se vrací do milovaného New Yorku, kde natočil své nejzásadnější filmy. Jeho novinka Whatever Works se v tomto městě odehrává a zahájí také tamní festival Tribeca.

Foto: Jean-Paul Pelissier , Reuters

Woody Allen

Článek

Jedná se o první Allenův film z New Yorku po pěti letech. Své poslední snímky Match Point - Hra osudu, Sólokapr, Kasandřin sen a Vicky Christina Barcelona točil v Evropě.

Film Whatever Works je podle Woodyho Allena romantický, ale zároveň dodal, že prý půjde o "načernalou komedii". V hlavních rolích uvidíme Larryho Davida a Evan Rachel Woodovou, která hrála např. v loňském Wrestlerovi a předloni v hudebním retru Across the Universe.

Larry David má podle režiséra "trpký i jedovatý, nádherný smysl pro humor", ale chválou zahrnuje i Evan Rachel Woodovou, u níž prý žasl, jak byla skvělá i přes svůj nízký věk.

Festival Tribeca se letos potýká s ekonomickými problémy a bude proto menší. "V současném ekonomickém klimatu jsme museli více zvažovat naše výdaje pro letošní festival," uvedla ředitelka Nancy Schaferová.

Tribeca začne 22. dubna a pokračuje do 3. května. Promítat se bude 86 snímků - například z Íránu, Austrálie, Irska, Brazílie. Loni jich bylo 120. Festival spoluzaložil herec Robert De Niro po teroristických útocích 11. září 2001, aby vrátil do této části New Yorku život.

Reklama

Výběr článků

Načítám